Published On: Kam, Feb 25th, 2021

Marzuki Alie Ngarasa Sanasib SBY: Abdi Laporan oge heunteu Direspons

Share This
Tags
Marzuki Alie ngomengkeun heunte cuma Susilo Bambang Yudhoyono (SBY) anu ngarasa diperlakukeun heunte Adil. Foto: ANTARA FOTO/Akbar Nugroho Gumay

Cicalengka —- sundanews.net, -Tilas Sékretaris Jéndral Partéy Démokrat, Marzuki Alie, ngaraos nasib anu sami sareng Ketua Déwan Tinggi Partai Démokratik, Susilo Bambang Yudhoyono (SBY) kusabab anjeunna diperlakukeun sacara teu adil ku Partéy Démokrat saatos dituduh janten salah sahiji palaku tina kudéta di kapamimpinan luhur Partéy Démokra.

Marzuki humandeuar yén laporan anu nyungkeun klarifikasi ngeunaan tuduhan kudéta anu ditujukeun ka SBY henteu diréspon pisan. Ieu ditepikeun ku Marzuki salaku réspon tina pernyataan SBY yén anjeunna ngarepkeun hukum sareng kaadilan diterapkeun di Indonésia saatos spanduk gambar na anjeunna sareng Ani Yudhoyono dibobok sareng dialungkeun kana solokan sababaraha waktos ka pengker.

Kuring ngaraos Pak SBY ogé warga nagara. Kuring teu boga kakawasaan dina pésta éta, wadul ngeunaan hal anu sami. Naha henteu sami? Pak SBY nyarios yén anjeunna diperlakukeun henteu adil, anjeunna lapor. Lah, kuring ogé henteu némbalan Laporan SBY. Sami, “saur Marzuki ka CNNIndonesia.com, Kemis (25/2).

Marzuki nyalira nyarios salaku salah sahiji pihak anu kudéta saatos pendak sareng Kepala Staf Présidén Moeldoko. Dugaan sibatna Marzuki Alie bahkan dikonfirmasi langsung ku politikus senior Partai Démokrat Syarief Hasan. Marzuki ngarepkeun yén SBY henteu ngan ukur réaksi telenges sareng kaluar amarah nalika Partai Démokrat diserang ku jalma-jalma anu anjeunna anggap henteu tanggung jawab dugi ka ayeuna.

Marzuki ogé naros ka kader anu parantos fitnah anjeunna salaku palaku kudéta supados langsung diurus. “Entong kusabab jalma-jalma [anu fitnah Marzuki] ngadukung anjeunna [SBY], janten ngan ukur ngritik présidén. Tapi anjeunna [SBY] ngalakukeun hal anu sami. Ngeunaan ketidakadilan, sami,” saur anjeunna. “Entong ngan ukur nungtut jalma sanés janten adil. Kuring ogé nungtut kaadilan sareng Pak SBY. Éta,” saurna.

Marzuki nyatakeun yén anjeunna babarengan ngangkat Partéy Démokratik saprak didirikeun taun 2001. Anjeunna nyatakeun yén anjeunna masih ngagaduhan hak salaku kader Démokratik pikeun nampi perlakuan anu sami sareng kader-kader sanés. Anjeunna ogé henteu nolak kamungkinan ngalaporkeun jalma-jalma anu parantos fitnah ka pulisi. Léngkah ieu bakal dilaksanakeun upami teu aya kamajuan dina sasih payun. “Kuring bakal ningali kamajuan dina sasih payun. Abdi hoyong ningali. Upami teu aya nanaon, kuring pasti bakal ngalakukeun éta. Kuring moal ngantep fitnah aya dina pésta ieu,” saur Marzuki.[ CNN Indonesia ] —– sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>