Published On: Kam, Feb 25th, 2021

Jokowi ninggal Langsung Vaksinasi Covid kanggao Rebuan Wartawan

Share This
Tags
Presiden Joko Widodo Ninggali proses vaksinasi covid-19 (Lukas – Biro Pers)

Cicalengka —- sundanews.net ,- Présidén Joko Widodo (Jokowi) nyaksian suntikan vaksin Covid-19 kanggo rébuan wartawan di Jakarta. Vaksinasi pikeun wartawan mangrupikeun bagian tina tahap vaksinasi kadua anu di jadwalkeun ku pamaréntah. Jokowi ngalantarankeun vaksin khusus ieu pikeun wartawan saluyu sareng janjina dina peringatan Hari Pers Nasional 2021.

Anjeunna nganggap vaksinasi parantos lancar. “Sakumaha anu kuring dicarioskeun nalika Hari Pers Nasional yén kami hoyong ngutamakeun pers kanggo divaksinasi sareng alhamdulillah, énjingna parantos dimimitian pikeun 5.500 awak media,” saur Jokowi di Aula Baskét Senayan, Jakarta, Kemis (25/2).

Jokowi ngaharepkeun vaksinasi ieu bakal méré perlindungan pikeun anggota pers. Kusabab wartawan pendak unggal dinten sareng masarakat sareng sumber pikeun masihan inpormasi ka umum. Tilas Gubernur DKI Jakarta hoyong vaksinasi Covid-19 dipasihkeun ka sadaya wartawan.

Cenah, kagiatan anu sami bakal dilakukeun di daérah sanés. “Kami ngarepkeun éta bakal dianggo di propinsi anu sanés. Janten, sadaya anggota pers di nagara éta bakal langsung nampi vaksinasi,” saurna.

Vaksinasi Covid-19 di Indonésia parantos asup kana tahap kadua. Dina tahap ieu, vaksinna disuntik kana tanaga palayanan publik. Profesi anu nampi vaksin dina tahap ieu nyaéta padagang pasar; guru / dosén; inohong penyuluhan agama; wawakil masarakat, pejabat pamaréntah, sareng PNS; TNI-Polri; pariwisata, hotél jeung réstoran réstoran; patugas pemadam kebakaran, BPBD, BUMN, BUMD, BPJS, sareng aparat désa; patugas transportasi; atlit; ogé wartawan.

Vaksinasi waktos ieu nganggo vaksin anu didamel ku PT Bio Farma. Nanging, sadaya bahan baku vaksin diimpor ti perusahaan Sinovac ti Cina. Pamaréntah nargétkeun vaksinasi ngalawan 181,5 juta jalma pikeun ngahontal kekebalan kawanan. Présidén Jokowi nyuhungkeun vaksinasi réngsé dina sataun.[ CNN Indonesia]—– sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>