Published On: Kam, Feb 25th, 2021

Beda Tafsiran soara Rocky Gerung sareng Dokter Tirta ngenaan riungan Jokowi

Share This
Tags
Kunjungan damel Jokowi ka NTT parantos ngarusak réspon masarakat, sababaraha anu ngritik tindakan présidén anu dianggap nyababkeun balaréa di tengah pandemi Covid-19. Tapi aya ogé anu nyarioskeun éta kajadian sacara spontan dina bentuk sumanget ti masarakat. (Poto: ANTARA PHOTO / NOVA WAHYUDI)

Cicalengka —- sundanews.net ,- Kunjungan présidén Joko Widodo (Jokowi) ka Maumere, Kabupaten Sikka, Nusa Tenggara Timur (NTT) dinten Salasa (23/2) teras janten sorotan masarakat sabab panginten bakal nyababkeun riungan di tengah pandemi virus coron

Dina pidéo anu medar dina média sosial, tétéla yén warga seueur sareng seueur waktos parantos narik sababaraha pamendak ti masarakat, aya anu ngritik Jokowi tapi aya anu nyangka yén balaréa kajantenan spontan.

Sapertos Rocky Gerung, salaku conto, panitén politik nganggap kalakuan Jokowi nalika éta ngangsonan balaréa, saatos présidén ngalungkeun objék tina jero mobil. Rocky nganggap yén Jokowi henteu kedah ngalakukeun tindakan ieu upami anjeunna nganggap yén ayeuna masih pandemi Covid-19.

“Upami kuring ningali pidéo éta tadi, éta hartosna yén présidén leres-leres ngangsonan balaréa ku ngalungkeun objék tina jero mobil anu disebat kado, leres? Éta hartosna naros ka jalma-jalma pikeun ngumpulkeun, ‘Kuring gaduh hadiah’, saur kuring, “saur Rocky.

dikutip tina akun YouTube Rocky Gerung Official, Rebo (24/2). Saterasna, Rocky nyarios, tindakan Jokowi muncul tina mobil sunroof dina waktos éta mangrupikeun adegan anu didamel dramatis tapi akibatna tragis. Ieu, cenah, kusabab masarakat ngabandingkeun éta sareng balaréa anu disababkeun ku frontman Front Pembela Islam (FPI), Rizieq Shibab, anu dituntut.

Rocky ogé yakin yén Jokowi kedahna tiasa ngaku kasalahan na dina kajadian éta teras mayar denda. Usaha ieu, numutkeun Rocky, kedah dilakukeun ku Jokowi pikeun ngirangan obrolan umum. “Tanpa kedah istana nyungkeun hapunten heula, ‘henteu, kuring ngalakukeun kasalahan kusabab éta kuring bakal mayar denda Rp. 50 juta.’ Sabenerna langkung beradab sahingga kontropérsi bakal dieureunkeun,” saurna.

Beda sareng Rocky, Perhatosan Relawan pikeun Pencegahan Covid-19 Tirta Mandira Hudhi atanapi anu langkung dikenal disebut Dokter Tirta nganggap sanksi balaréa teu aya hubunganana nalika diterapkeun dina kasus riungan warga anu kajantenan saatos Jokowi sumping di NTT. Tirta nganilai yén balaréa kajantenan spontan, sanés kusabab undangan

Numutkeun anjeunna, balaréa muncul kusabab Jokowi mangrupikeun inohong anu poténsial pikeun ngundang ramé dina kagiatan damelna. Tirta nyatakeun ngalangkungan pidéo anu diunggah tina akun Instagram @ dr.tirta, CNNIndonesia.com parantos dipasihan ijin pikeun ngadugikeunana. Tirta saleresna ngahargaan Jokowi pikeun terus ngadesek warga NTT tetep nganggo masker nalika rame

Tapi anjeunna naroskeun yén kajadian riungan janten pelajaran pikeun tim protokol présidén pikeun ngalaksanakeun upaya ngiringan ageung. Utamana nalika Jokowi nganjang damel di waktos engké. “Mudah-mudahan ka payun istana bakal langkung selektif sareng pelindung upami agenda présidénna aya di lapangan, kusabab sumanget masarakat anu ageung,” pokna Tirta.

henteu ngan ukur Rocky sareng Tirta, sorotan kritik pikeun Jokowi ogé asalna ti Wakil Ketua DPP Partéy Démokratik Benny K. Harman. Anjeunna quipped ku nyarios yén Jokowi hoyong nguji kekebalan vaksin Covid-19 anu parantos katampi sababaraha waktos ka pengker. Salaku tambahan, Benny ogé nganggap yén kajadian balaréa kajantenan sabab Jokowi hoyong nguji kapamingpinan Kapolri Jenderal Listyo Sigit Prabowo dina nerapkeun hukum ngeunaan palaksanaan protokol kaséhatan Covid-19

Samentawis éta, Ketua Pasukan Tugas Covid-19 pikeun Déwan Eksekutif Asosiasi Dokter Indonésia (PB IDI) Zubairi Djoerban nganggap Jokwoi henteu polos dina riungan anu muncul nalika kunjungan kerja. Kasalahan éta, numutkeun anjeunna, dilakukeun ku tim protokol anu nyiapkeun kadatangan Jokowi. Zubairi ogé naroskeun yén waktos éta janten évaluasi pikeun protokol anu aya di tempat éta. Protokol na, saur Zubairi, kedah waspada kana pesen Jokowi yén sajabi ti kabijakan, anu penting nyaéta palaksanaan.

Sedengkeun pikeun bérésna sora publik, éta disababkeun ku momen anu dirékam dina rékaman pidéo anu medar dina média sosial. Pidéo na nunjukkeun Jokowi nganggo mobil hideung. Warga ngurilingan mobil. Kandaraan ogé lirén di tengah jalan. Tilas walikota Solo teras muka hateup mobil. Anjeunna turun tina hateup mobil teras ngagebegkeun warga. Wakil pikeun Protokol, Pers sareng Média, Bey Machmudin, nyatakeun yén balaréa kajantenan sacara spontan kusabab warga anu sumanget kana kadatangan Jokowi. Bey nyarios yén nalika di jalan, jalma-jalma ngantosan rombongan présidén di sisi jalan.[ CNN Indonesia] —- sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>