Published On: Rab, Feb 24th, 2021

Ngarasa di Tipu beak kareup, Karyawan karyawati PT AJS naroskeun gajih Bulanan na

Share This
Tags

Cicalengka —- Sundanews.net , – Sababaraha padamel PT. Anugrah Jaya Sedaya (AJS), anu tempatna di Désa Anggadita, Kacamatan Klari, ngadu’a ngeunaan nasib jalma-jalma anu teu acan nampi gaji / upah damel dugi ka ayeuna. Aranjeunna dipikaterang parantos damel langkung ti sabulan bahkan ti bulan Agustus 2020 tapi henteu kantos ngaraos gajih damelna di PT. AJS.

Hasil monitoring ti awak média dinten Saptu (21/2), sakitar aya sawelas karyawan PT. AJS anu hasil patepung nyarios yén aranjeunna damel di PT. AJS ngalangkungan jasa rekrutmen (Yayasan) pikeun mitra kerja PT. AJS.

“Kuring lebet PT. AJS ngalangkungan yayasan rekrutmen di Cikarang Bekasi, tapi kuring teras dialihkeun ka PT. Yayasan rekrutmen SPT di Karawang. Dina waktos éta kuring diperyogikeun mayar biaya admin opat juta ka yayasan,” saur Putera (nami samaran) / beureum). Putera nambihan yén nalika damel di PT. AJS nyalira parantos langkung ti sabulan, nanging dugi ka ayeuna anjeunna teu nampi gaji.

“Ti tanggal 18 Januari 2021 kuring damel di PT. AJS, tapi dugi ka ayeuna kuring teu acan dibayar gaji, sanaos sateuacanna kuring dititah bakal nampi gaji tanggal 18 Pébruari 2021. Tétéla henteu ngan kuring, tapi masih seueur karyawan sanés anu ngagaduhan nasib anu sami. sareng kuring, “saurna.

“Salami kuring damel, kuring ngan ukur nongkrong di pabrik, ngan ukur nginum kopi, sabab teu aya padamelan anu jelas ditugaskeun pikeun karyawan. Kuring miharep yén pihak anu aya hubunganana tiasa merjuangkeun naséhat kuring sareng karyawan sanésna,” tambah 20 taun- lalaki kolot. Samentawis éta, dumasar kana inpormasi anu beredar sababaraha waktos ka pengker

Kantor Tenaga Kerja sareng Transmigrasi Kabupaten Karawang parantos nganjang ka PT. AJS nyaéta mariksa kabeneran. Dina kunjungan damel éta mendakan yén ijin henteu lengkep kusabab perwakilan perusahaan masih nyiapkeun ijinna. AJS ogé parantos ngaluarkeun serat pikeun rekrutmen tenaga kerja.[ Enoh Suherman L.4 .com] —- sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>