Published On: Rab, Feb 24th, 2021

Aksi Sosial FPI kanggo Korban Banjir Dibubarkeun, Aziz Seubat Pulisi Kurang Piknik

Share This
Tags
Foto: aksi kamanusiaan anu dilakukan Front Persaudaraan Islam (FPI). (Dok Munarman) .

Cicalengka —- sundanews.net , – Patugas pulisi sareng TNI ngabubarkeun sakumpulan sukarelawan atas nami Front Baraya Islam (FPI) anu badé nyayogikeun bantosan ka korban banjir di daérah Cipinang Melayu, Jakarta Wétan, Sabtu (20/2). Ngarespon hal ieu, urut Sékretaris DPP FPI Bantuan Hukum, Aziz Yanuar, negeskeun yén organisasi parantos lami teu aya.

Ayeuna ngan ukur vérsi énggal ngeunaan Front Baraya Islam atanapi FPI anu aya. “Sakanyaho kuring terang Front Pembela Islam, teu aya Front Duduluran Islam,” saur Aziz ka JPNN.com, Minggu (21/2) wengi.

Aziz mempertanyakeun aparat anu leres-leres ngaluarkeun masalah leutik sapertos versi anyar logo sareng atribut FPI. “Upami anu dilarang nyaéta logo sareng atribut Front Islam Ukhuwah, maka panginten aranjeunna kirang piknik sareng kirang maca,” sindirna. Sateuacana, Kapolres Makasar, Kompol Saiful Anwar, ngungkapkeun alesan dibubarkeun hiji kelompok sukarelawan atas nami Front Baraya/ persaudaraan Islam dina dinten Sabtu (20/2) kamari.

Kompol Saiful nyatakeun yén léngkahna ketat sabab sukarelawan ngagem atribut Front Pembela Islam (FPI) anu dinyatakeun salaku organisasi terlarang. Saiful nambihan yén dina waktos éta pihakna ngijinkeun kelompok sukarelawan pikeun nyayogikeun bantosan pikeun korban banjir salami aranjeunna henteu nganggo atribut FPI.

Saloba sapuluh jalma anu bertindak atas nama FPI dibubarkeun. Teu aya perlawanan ti grup, aranjeunna bubar sareng ngaleungitkeun atribut FPI. (cr3 / jpnn) —– sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>