Published On: Rab, Feb 24th, 2021

5 Warta anu paling kawe’ntar : Menteri- menteri masih kabanjiran kiritikan, Jakarta Dikuriling Banjir

Share This
Tags
Gubernur DKI Jakarta, Anies Baswedan. Foto : Ricardo

Cicalengka —- Sundanews.net ,- Wilujeung akhir minggu, pamiarsa satia sundanews.net, JPNN.com, mugia sadayana pamiarsa séhat dina kasehatan, pinuh kabagjaan, sareng salawasna bungah sareng séhat. Tong hilap tetep nganggo masker nalika ngumbara, ngumbah panangan rutin sareng ngajauhan kajauhan kumargi pandemi Covid-19 teu acan réngsé. Di dieu kami nampilkeun lima berita anu paling kawéntar dina sundanews.net jeung JPNN.com dugi ka énjing ieu :

1. Émut detik-detik yén Ustaz Maaher pingsan di payuneun pamajikan Ustaz Maaher Af Thuwailibi atanapi Soni Eranata, anu pupus 8 Pébruari 2021 di Pusat Penahanan Penyelidikan Pidana. Nanging, kulawarga almarhum henteu acan tiasa mopohokeun kajadian éta sababaraha dinten sateuacan Ustaz Maaher napas anu terakhir. Numutkeun ka Jamal, adi ipar almarhum Ustaz Maaher, anjeunna sareng lanceukna, Iqlima Ayu, ngahaja nganjang ka almarhum. Iqlima tétéla asa teu tenang sareng hoyong ningali kaayaan salakina di pusat tahanan.Sareng, beneur pisan, kaayaan Ustaz Maaher nurun dina kasehatanna. Awakna beuki beugang jeung teu daya.

2. Ieu mobil resmi pikeun Gibran Rakabuming Raka, masih saé Walikota Surakarta milih Gibran Rakabuming Raka parantos ngantosan Toyota Camry, anu bakal janten mobil resmina. Leres, putra Présidén Jokowi bakal nganggo Toyota Camry hideung anu dipésér ku Pamaréntah Kota Surakarta di 2012. Gibran sareng Wakil Walikota Surakarta, kapilih Teguh Prakoso, moal nganggo mobil resmi anyar saatos diresmikeun dina 26 Pébruari Teu aya alokasi anggaran pamaréntah kota pikeun pengadaan mobil resmi anyar taun ayeuna.

3. PIkasediheun, Lauk paus terdampar dipotong-potong perwira Pusat Konservasi Sumber Daya Alam Jawa Wétan (BKSDA) mendakan bangkai paus pendatang pilot anu saméméhna terdampar di Pantai Modung, Bangkalan, Jawa Wétan, Kemis (18/2) . kabongkar, Sabtu (20/2). IKAN Bangkai lauk paus anu diiris panjangna 2 méter dipendakan atanapi 3 kilométer belah wétaneun lokasi anu terdampar, tepatna di perairan Dukuh Labeng, Désa Noreh, Kacamatan Sreseh, Kabupatén Sampang. Sababaraha huntu, sirip sareng daging paus pilot leungit. Sababaraha potongan awak lauk éta kapendak sumebar di pantai.

4. Kritik Lada,peureus pikeun Guru Kehormatan/ Honorer ngalawan Nadiem Makarim Pupuhu Forum Guru Kehormatan Bersertifikat Sekolah Umum Nasional (FGHBSN) Rizki Safari Rakhmat ngabagéakeun paménta Présidén Joko Widodo pikeun naroskeun ka masarakat pikeun sacara aktif ngritik pamaréntah. IKLAN Pernyataan ieu mangrupikeun waktos anu pas pikeun guru kehormatan nyuarakeun sora ngeunaan perekrutan PPPK (pagawé pamaréntah kalayan perjanjian kerja).

5. Anies Takabur, Sombong, Ngabohong tilas politikus Partai Démokrat Ferdinand Hutahaean ngritik Gubernur DKI Jakarta Anies Baswedan anu sababaraha waktos ka pengker nyatakeun daérah Cipinang Melayu, Jakarta Wétan bebas tina banjir. Nanging, dinten ayeuna, Saptu (20/2), banjir ngabahekeun sababaraha daérah di DKI Jakarta, kalebet Cipinang Melayu, Kacamatan Makasar, Jakarta Wétan.

Nyimak vidio Banjir Jakarta sundanews.net [jppn.com]

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>