Published On: Sen, Feb 22nd, 2021

Nami Puan Lebeut Survei Capres, Eleh saeutik ti Habib Rizieq Shihab

Share This
Tags
Puan Maharani Gambar PR

Cicalengka —- sundanews.net – Kapilihna Katua DPR anu ogé Pupuhu PDIP DPP Puan Maharani salaku calon présidén langkung handap tibatan Ustaz Abdul Somad sareng Rizieq Shihab. Ieu mangrupikeun hasil survey Parameter Politik Indonésia (PPI) anu dilakukeun 3-8 Pébruari.

Ustaz Abdul Somad, sanaos anjeunna henteu gaduh pangalaman salaku pejabat pamaréntahan, tapi éléktipitas 1,6 persén. Samentawis éta, frontman FPI Rizieq Shihab ngagaduhan éléktipitas 0,8 persén.

Puan Maharani, anu nyatana parantos lami dina politik sareng sababaraha kali salaku pejabat nagara bagian luhur, ngan ukur ngagaduhan 0,7 persén kapilih salaku calon présidén.

Tokoh anu kapilih luhur salaku calon présidén nyaéta Prabowo Subianto. Kapilih ngahontal 19,9 persén. Gubernur jauh langkung unggul ti Anies Baswedan di tempat kadua ku 11,9 persén. Di tempat katilu, aya Gubernur Jawa Tengah Ganjar Pranowo kalayan kapilih 11,3 persén. Dituturkeun ku Gubernur Jawa Barat 4,1 persen, Menteri Sosial 4,0 persen sareng Ketua Umum Partai Démokratik Agus Harimurti Yudhoyono 3,8 persén.

Puan handap éléktronik henteu cocog sareng kapilih partéyna, nyaéta PDIP. Upami pamilihan dilaksanakeun nalika survey dilakukeun, PDIP berpotensi kéngingkeun 25,1 persén sora. Jauh luhur électability pihak séjén. Di tempat kadua Golkar kalayan éléktipitas 11,2 persén. Gerindra nuturkeun kalayan 10,9 persén, PKB 8,0 persén, Démokrat 6,0 persén, PKS 5,8 persén, NasDem 5,4 persén, PAN 5.1 persén, sareng PPP 4,3 persen. “Samentawis éta, PDIP masih mangrupikeun partai anu ngagaduhan éléktipitas pangluhurna 25,1 persén,” nyutat siaran pers Parameter Politik Indonésia (PPI).

Survei dilakukeun ngalibetkeun 1.200 réspondén di sagala rupa penjuru Indonesia. Respondén dipilih nganggo metode sampling acak saderhana tina 6.000 data target anu parantos diwawancara sacara langsung dina Séptémber 2017-Désémber 2020. Margin survey kasalahan nyaéta 2.9 persén dina tingkat kapercayaan 95 persén. Survei PPI pangénggalna dilakukeun dina 3-8 Pébruari 2021 ku ngagunakeun kuesioner telepon (telepolling).[ CNN Indonesia ] – sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>