Published On: Sen, Feb 22nd, 2021

Kronologi sukarelawan FPI kapaksa Nurunkeun Atribut dina Lokasi Banjir

Share This
Tags
Ilustrasi relawan FPI (Safir Makki)

Cicalengka —- sundanews.net – Tim Hukum Front Persaudaraan Islam FPI, Sugito Atmo Prawiro, ngajelaskeun kronologi sajumlah sukarelawan FPI anu dipenta pikeun miceun atribut Front Pembela Islam ku pulisi bari nyayogikeun bantosan ka korban banjir di Cipinang Melayu , Jakarta Wétan.

Sugito nyarios yén kajadian éta dimimitian nalika sukarelawan ti Front Duduluran Islam ngagem baju seragam sareng atribut Front Pembela Islam anu lami nalika ngabantosan di tempat musibah. Aparat kaamanan teras henteu ngantepkeun sukarelawan nganggo atribut Front Pembela Islam di daérah musibah ku alesan yén éta dibubarkeun ku pamaréntah. Aparat kaamanan teras naros ka sukarelawan pikeun nyabut atribut éta.

“Aranjeunna mangrupikeun relawan ti Front Islam Duduluran Islam. Sabenerna, FPI parantos janten payuneun Ikhwanul Islam. Tapi aya sababaraha [sukarelawan] anu nganggo logo [FPI] anu lami. Janten naha aranjeunna dititah ngaleupaskeun,” Sugito ngawartoskeun CNNIndonesia.com, Senén (22/2).

Sugito nyatakeun yén sukarelawan anu diperintahkan ngaleungitkeun atribut Front Pembela Islam lumangsung nalika nyayogikeun bantosan ka korban banjir di Cipinang Melayu, Makassar, Jakarta Wétan sareng di wilayah Kalimantan sababaraha dinten ka pengker. Nanging, Sugito ngajelaskeun yén pihakna henteu naroskeun ka sukarelawan anu kedah ngaleungitkeun sifat-sifat ieu. Anjeunna ogé ngarepkeun yén sukarelawan tetep bakal diidinan masihan bantosan ka korban banjir upami aranjeunna parantos ngaleungitkeun atribut.

“Janten anu bakal dibubarkeun nyaéta upami aya logo Front Pembela Islam anu lami. Tapi pikeun kagiatan kamanusaan éta masih diijinkeun. Teruskeun tapi tong nganggo baju seragam lami,” saurna. Sugito nyarios yén pihakna geuwat bakal ngalaksanakeun penjajahan ka sadaya tingkatan Barisan Islam Ikhwanul Muslimin di Indonésia sadayana ngeunaan panggunaan atribut sareng logo anyar.

Hal ieu dimaksad supados henteu aya usaha anu teras-terasan ngabubarkeun kagiatan kamanusaan di penjuru Indonésia. “Kusabab urang leres-leres ngarobih Barisan Duduluran Islam anu énggal. Janten teu aya waktos kanggo bersosialisasi ngeunaan masalah baju seragam sareng logo.

Kami masih nganggo anu lami,” saurna. Sateuacanna, Wakil Sekretaris Jenderal Front Pembela Islam, Aziz Yanuar, ogé negeskeun yén aya kajadian ngabubarkeun sukarelawan ti Front Baraya Islam bari nyayogikeun bantosan korban banjir di Cipinang Melayu, Jakarta. Aziz nyarios yén pihakna henteu paduli kana kajadian éta. Cenah, hal anu paling penting nyaéta masarakat tiasa kéngingkeun bantosan. “Leres, inpormasi na sapertos kitu (pulisi mecat). Éta mangrupikeun sukarelawan pikeun Front Baraya Islam,” saur Aziz kamari (21/2).[ CNN Indonesia ] —– sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>