Published On: Sen, Feb 22nd, 2021

BMKG: 5 Provinsi Siaga Banjir Ngenaan Hujan Geude Poe Ayena

Share This
Tags
ilustrasi Banjir waktos di Bandung ( sundanews.net)

Cicalengka —- sundanews.net ,- Badan Météorologi, Klimatologi sareng Géofisika (BMKG) ngira-ngira yén lima propinsi waspada kana kamungkinan pangaruh hujan ageung dina bentuk banjir atanapi banjir bandang dina Senén (22/2) jam 07.00 WIB dugi ka 24 jam engké. Ngutip pernyataan resmi ti BMKG, status waspada ditetepkeun pikeun Propinsi Jawa Tengah, Jawa Wétan, Bali, Sulawesi Tengah sareng Sulawesi Kidul.

“Épéktip 22 Pébruari 2021, 07.00 WIB dugi ka 23 Pébruari 2021 tabuh 07.00. Pangaruh poténsial hujan ageung pikeun dampak banjir / kilat tiasa kajantenan di daérah-daérah ieu,” saur pernyataan ditulis ku BMKG, Minggu (21/2) sore .

Samentawis éta, 18 propinsi sanésna dina status waspada, kalebet Aceh, Sumatera Utara, Sumatera Barat, Sumatera Selatan, Jambi, Bengkulu, Jawa Barat, D.I Yogyakrta sareng Nusa Tenggara Barat. Teras Kalimantan Utara, Kalimantan Timur, Kalimantan Tengah, Kalimantan Selatan, Sulawesi Barat, Nusa Tenggara Timur, Maluku, Papua Barat sareng Papua. Sateuacanna, BMKG nyatakeun yén aya kamungkinan intensitas hujan ageung ku kilat kilat sareng angin kenceng di 28 propinsi dugi ka 23 Pébruari 2021. Kaseueuran daérah Indonésia masih ngalaman puncak usum hujan dugi ka awal Maret.

Dina sababaraha sasih mimiti 2021, sajumlah daérah mimiti ngalaman banjir. Saatos kabanjiran parah dipendakan di Kalimantan Selatan Januari kamari, ayeuna giliran DKI Jakarta sareng daérah panyangga na ngalaman banjir. Di Tangerang, hiji jalma maot nalika kabanjiran ku banjir. Samentara éta di Bekasi, hiji murangkalih maot sareng anu saurang deui leungit kusabab ngojay di walungan nalika banjir. [ CNN Indonesia ] —– sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>