Published On: Sen, Feb 22nd, 2021

Anies : Atas Izin Allah Banjir Jakarta Saat 100 Persen

Share This
Tags
Gubernur DKI Anies Baswedan

Cicalengka —- sundanews.net ,- Gubernur DKI Jakarta Anies Baswedan nyatakeun yén banjir anu nyerang kota ibu kota saatos ditujukeun hujan saprak Sabtu (20/2) parantos surut 100 persén dinten Senén (22/2) énjing-énjing. Anjeunna nyatakeun yén pangirangan banjir anu nyerang sababaraha daérah di DKI Jakarta sawaréh kusabab pagawéan perwira dina nyalurkeun limpahan cai.

“Alhamdulillah, kalayan ijin ti Allah, dina dinten Minggu, hiji dinten saatosna 99,9 persén mundur, ieu kajantenan tina kerja keras sadidinten pikeun ngompa di daérah anu kajantenan, maka Senén énjing tabuh 3 énjing dikonfirmasi 100 persén parantos surut., “saur Anies di Aula Kota DKI Jakarta, Senén (22/2). Ku cara éta, numutkeun tilas Menteri Pendidikan sareng Kabudayaan, sadaya kagiatan ékonomi sareng pamaréntahan di Jakarta tiasa dijalankeun tanpa gangguan dina Senén (22/2) dinten ayeuna.

“Kuring hoyong ngucapkeun sukur ka sadaya jajaran anu digawé sacara hadé pikeun mastikeun yén sadaya pangaruh tina curah hujan anu ekstrim tiasa dikontrol,” saur Anies deui. Salajengna, saurna Pamaréntah Propinsi DKI Jakarta bakal tetep waspada saatos ramalan ti Météorologi, Klimatologi sareng Badan Geofisika (BMKG) ngeunaan hawa ekstrim di Jakarta sareng lingkunganana minggu ieu.

Anies nyarios, stafna ogé bakal ningkatkeun kinerja supados ngirangan pangaruh cuaca ekstrim. “Insya Allah dina sababaraha minggu ka payun urang bakal ningkatkeun performa, sahingga curah hujan anu tumiba di daérah Jabodetabek, khususna Jakarta, tiasa janten berkah sareng urang ngirangan pangaruh sakedik-gancangna upami aya hujan anu ekstrem,” saur Anies. BMKG sateuacanna ngaramal yén Jakarta, Bogor, Depok, Tangerang, sareng Bekasi (Jabodetabek) bakal ngalaman hujan intensitas anu ageung dina 23-24 Pébruari 2021.

Kepala BMKG Dwikorita Karnawati ngajelaskeun yén dina minggu hareup Jabodetabek umumna bakal ngalaman hujan enteng dugi ka sedengna hujan. Nanging, dina sababaraha dinten tangtu aya kanaékan intensitas curah hujan.[ CNN Indonesia ]—– sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>