Published On: Kam, Feb 18th, 2021

Pernyataan Ima Besar New York ngenaan Din Syamsuddin ,Ngarewaskeun

Share This
Tags
Pernyataan Imam Besar New York Terkait Din Syamsuddin Bikin Kaget (Foto: Instagram/m_dinsyamsuddin)

Cicalengka —- sundanews.net , Grand Imam Pusat Islam New York Muhammad Shamsi Ali terang-terangan ngritik Gerakan Anti Radikalisme (GAR) Bandung Institute of Technology (ITB) anu ngalaporkeun Din Syamsuddin. Muhammad Shamsi Ali ngabandingkeun yén di Amérika Serikat teu aya gerakan anti radikalisme di lembaga pendidikan.

“Ngan alumni paguron luhur di Indonésia sapertos ITB anu ngagaduhan Gerakan Anti Radikalisme,” saur Muhammad Shamsi Ali dina akun média sosialna. Shamsi Ali ogé nyatakeun yén paguron luhur di Amérika didorong ngagaduhan sikap kritis.

“Upami dunya akadémik ngagaduhan phobia kritik, éta hartosna aya perkosaan kamerdekaan intelektual. Duka tah!” paparna. Shamsi Ali ngaku yén anjeunna reuwas tina upaya ngabungkam dilakukeun ku GAR ITB ku cara nuduh radikal ka Din Syamsuddin.

“Upaya pikeun ngaheureupkeun tuduhan radikal kritik manusa, sajaba ti ngalawan alam manusa, ogé ngalawan hak asasi manusa anu ngajamin hak éksprési,” paparna. Salaku tambahan, Shamsi Ali nyarios yén dina démokrasi éta umum.

“Upami anjeun henteu siap dikritik, entong dina posisi umum. Dina tatanan démokrasi, masarakat mangrupikeun patih pangluhurna,” paparna. Shamsi Ali ogé nyarios yén sikep kritis nyaéta éksprési ningali hal anu teu dipikaharti. “Manusa mulya kusabab kamampuan intelektualna anu ngabina panasaran dina diri sorangan. Janten nalika aranjeunna ningali hal anu teu kahartos, sumawonna ngartos yén éta salah, aranjeunna pasti bakal disada. Ungkapan éta anu kajantenan para malaikat nalika Allah mutuskeun Adam pikeun aya di bumi, “saur Muhammad Shamsi Ali..[ GenPI.co] —– sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>