Published On: Rab, Feb 17th, 2021

Karangan kembang ‘ Aceh Menang Juara Pang sangsarana’ Ngahias kantor Gubernur

Share This
Tags
Karangan Kembang- kembang ‘Aceh pangsangsarana di Sumatra’ dipidangkeun di payuneun Kantor Gubernur Acéh, Rebo (17/2). (CNN Indonesia / Dani Randi)

Cicalengka —- sundanews.net , Puluhan karangan bunga sareng spanduk ngajajar payuneun kantor Gubernur Aceh di Banda Aceh, Rebo (17/2). Kembang karangan kembang ngandung salam ‘ucapan salamet kana prestasi Acéh salaku propinsi paling miskin di Sumatra. Dumasar kana pamantauan CNNIndonesia.com, karangan bunga kaler di belah kénca sareng ka katuhu di payuneun kantor Gubernur Acéh.

Karangan bunga dijejeran rapih. Karangan karangan kembang ogé kalebet nami-nami unsur masarakat sapertos Mugee Eungkot, Masarakat Umum, Becak Crew, Aceh Scatter Mania sareng sajabina. Patugas Satpol PP hoyong ngamankeun karangan kembang tapi diblokir ku warga satempat. Patugas ngabubarkeun, ngabatalkeun nyita koréksi.

Sababaraha dinten sateuacanna Badan Pusat Statistik Aceh (BPS) ngaleupaskeun yén jumlah jalma miskin di bumi Rencong parantos ningkat ku 19 rébu urang dina bulan Séptémber 2020. Janten, jumlah jalma miskin di Propinsi Aceh ayeuna dugi ka 833,91 rébu urang atanapi 15,43 persén. Ditambahkeun 19 rebu jalma miskin ngalegaan rékor Acéh janten propinsi paling miskin di Pulo Sumatra.

UMKM Henteu dipeurdayakeun Nalika Pandemi

Pupuhu Komisi II DPR Acéh anu ngurus ékonomi, Irpannusir, henteu kaget teuing upami Acéh balik ka jajaran kahiji salaku propinsi paling miskin di Sumatra. Anjeunna ngaku DPR Acéh parantos ngingetkeun Pamaréntah Acéh pikeun nguatkeun sektor MSME di tengah pandemi Covid. Nanging, saran ieu ti DPR Acéh sanés mangrupikeun rujukan pikeun Pamaréntah Acéh pikeun nyingkahan kamiskinan. Saur anjeunna yén pamaréntah Acéh masih fokus teuing kana fasilitas ngawangun sareng prasarana anu padumukna teu kedah tiasa dianggo dina dua dugi ka opat taun ka payun.

Numutkeun data anu dipimilik, ayeuna jumlah UMM di Acéh nyaéta 425 rébu. Tapi rata-rata aranjeunna henteu keuna bantosan ti Pamaréntah salami pandemi éta. Sumawona, dana anu dikaluarkeun ngalangkungan Anggaran Pendapatan dan Belanja Aceh (APBA) dina sektor MSME minimal. “Séktor UMKM lemah pisan. Jumlah MSME nyaéta 425 rébu tapi henteu diberdayakeun. Naon buktina, APBA pikeun séktor UMKM minimal.

Janten kumaha urang hoyong naékkeun ékonomi upami anu teras-terasan diwangun sacara fisik fasilitas sareng prasarana anu teu merta ngagaduhan manpaat dina dua dugi ka opat taun ka payun., “saur Irpan nalika dihubungi, Rebo (17/2). Pamaréntah, saurna deui, kedah ngarobih pola pikir pikeun ngirangan tingkat kamiskinan di Acéh. Carana, saur Irpan, nyaéta nyebarkeun APBA ka sektor pemberdayaan ékonomi anu langsung némpél ka jalma miskin. “Henteu memberdayakan sektor MSME dina panggunaan APBA, kamiskinan di Acéh moal pernah ngalih tina peringkat hiji,” saurna.

Kepala Badan Perencanaan Pangembangan Daérah Acéh Acéh (Bappeda), Teuku Ahmad Dadek, henteu mecat sektor ékonomi Acéh nalika pandemi turun. Ieu ogé kajantenan di sababaraha daérah di Indonésia. Dadek ngajelaskeun, dina 2021, total dana anu dikaluarkeun pikeun meringankeun kamiskinan di Acéh mangrupikeun Rp.9384 triliun.

Angka ieu diwangun ku APBA Rp 8.058 Triliun, APBN 1,285 sareng CSR 41 Milyar. “Taun ayeuna urang nuju nyiapkeun anggaran Rp. 9.384 T kanggo kagiatan meresihan kamiskinan,” saur Dadek. Dadek nyarios yén sektor swasta sareng UKM ogé kedah dirangsang naék dina taun 2021, supados aranjeunna tiasa langkung tahan banting sareng kréatip dina ngajaga aura usahana. (wis / wis) [CNN Indonesia] —– sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>