Published On: Rab, Feb 17th, 2021

Kapala polda Nasional ( Kapolri )Ngaku yen Hukum ITE tos teu sehat

Share This
Tags
Kapolri Jenderal Listyo Sigit Prabowo mengamini yen panggunaan UU ITE tos teu sehat (ANTARA FOTO/GALIH PRADIPTA)

Cicalengka —- sundanews.net

Kapala Polri Jénderal Listyo Sigit Prabowo nyarios yén panggunaan Hukum Informasi sareng Transaksi (UU ITE) dina waktos-waktos ayeuna di masarakat henteu séhat. Listyo nyarios yén payung hukum anu ngatur dunya digital di Indonésia sering nyiptakeun polarisasi di masarakat. “Hukum ITE anu urang parantos lakukeun sababaraha dinten nunjukkeun yén suasanana henteu séhat,” saur Listyo arahna dina Rapat Kepemimpinan Pulisi (Rapim), Jakarta, Salasa (16/2).

Anjeunna nyinggung seueur pihak anu sanés saling ngalaporkeun nganggo Hukum ITE. Salajengna, Listyo nyarios, pulisi bakal nangtoskeun léngkah-léngkah salajengna pikeun langkung selektif dina nalungtik kasus anu sami. Pulisi bakal nimpah cara ieu pikeun nyayogikeun rasa kaadilan ka masarakat dina ngalaksanakeun Hukum ITE. “Aya kesan yén Undang-Undang ITE anu neken ka kelompok-kelompok tinangtu. Tapi éta tumpul ka kelompok sanés,” saur anjeunna deui.

Sateuacanna, Présidén Jokowi ogé parantos nyungkeun Hukum ITE dirévisi. Utamana tulisan karét anu nyababkeun polemik di masarakat. “Semangat awal Hukum ITE nyaéta ngajaga rohangan digital Indonésia bersih, séhat, étika, sareng produktif,” saur Jokowi dina tweet na @jokowi dina Twitter, Salasa (16/4). Jokowi ogé naros ka pulisi pikeun nyusun aturan pikeun narjamahkeun tulisan dina Hukum ITE supados langkung jelas. Polda Nasional, naros ka Jokowi supados langkung pilih dina ngurus kasus UU ITE.

Kapisahna, Menteri Koordinator Bidang Politik, Hukum sareng Kaamanan Mahfud MD nyatakeun yén pamaréntah ayeuna nuju ngabahas révisi UU ITE. Pamaréntah nyandak posisi ieu kusabab hukum dianggap goréng di masarakat. “Upami ayeuna hukum dianggap goréng sareng ngandung tulisan karét, hayu urang nyiptakeun hasil anyar ku révisi hukum. Sakumaha hadéna, ieu démokrasi,” saur Mahfud. (mjo / bmw) —– sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>