Published On: Rab, Feb 17th, 2021

Aep Saepudin pamuda di Desa. Lumbung Kacamatan. Lumbung Kabupaten Ciamis anu paduli kanu lingkungan( Pangrajin )

Share This
Tags
Aep Saepudin di padumukanna [ Dedi Wahyudi ]

Cicalengka —- sundanews.net 17 / 02 /2021 , Aep Saepudin pamuda anu paduli kana lingkungan di Desa. Lumbung Kacamatan.Lumbung Kabupaten Ciamis. Aep salah sahiji pamuda anu ningali sesa pamotongan awi congona atanapi ujungnya kunu lain dipiceun ku Aep dipulung dijadikeun karajinan tinu awi sesa.

Karajinan anu dijieun ti nu awi sesa ku Aep model jeung bentuk miniatur imah, geudong anu ngandung sajarah di Indonesia jiga gedong sate, gedong merdeka jeng gedong nulain na aya di tatar sunda, oge anu dijieun karajinan ku Aep nyaeta kokocoran cai make kincir jeung make patung jeulma keur muteur – muterkeun cai biasa di pake di imah mewah anu make babalongan cek Aep

Padumukan kg aep, waktos di wawancara ku dedi wahyudi

Aep keur dipangihan ku reporter Assiyasah tv.Cidoro tv. Kantor Berita Cakrabuana. Cakrabuana news. Sunda news. net dipadumukkan imah na tempat manehna nyieunan karajinan tinu awi sesa.
Aep ninggalikeun hasil – hasil karajinan nana anu di jieun ku maneh na di tinggalikeu ka kabeh anu aya datang ka padumukan nana aya salah sahiji barang karajinan nana katingali atik unik nyaeta ceklok atana napi paduddan nu sok dipake ngaroko ku aki – aki jaman baheula tahun 1950 dugi tahun 1960 masih sok aya ni ngaroko make paduddan

“Aya lagu na anu kantos kadangu calik dimana bang bangrung bari udud paduddan ” Pas Aep maratekkeun sala sahiji hasil karya atanapi kreaktifpitas na ka Sundanews. net anu datang kapadumukan nana ninggalikeun hasil – hasil kreatifitas anu pernah dipamerkeun jeung dilombakeun ditingat kabupaten jeung tingat propinsi

pas ngadangu perlombaan kreatifitas tingat Kabupaten Ciamis anu ngiring lomba 27 kacamatan sa Kabupaten Ciamis bulan Desember 2020 Aep asup sapulu besar lomba kreaktifitas seni budaya Sunda jeng lomba kreaktifitas dicampur jeng macam – macam jenis kreaktifitas lain na aya kuliner aya seni awi seni kayu jeng nu lainna nu aya dikabupaten Ciamis . Sundanews. net nu ngabewarakeun ( Mamat Junaedi / Dedi Wahyudi)

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>