Published On: Sel, Feb 16th, 2021

Wapres ‘ K.H Ma’ruf Amin Ngiring Nyarios yen Program Vaksinasi Covid-19 teu kenging gagal

Share This
Tags
Wakil Presiden Ma’ruf Amin waktos nyarios di acara Komisi Aparatur Sipil Negara (KASN), Kemis (28/1/2021).(Dok. Setwapres)


Cicalengka —- Sundanews.net

Wakil Présidén Ma’ruf Amin negeskeun yén program vaksinasi Covid-19 anu parantos dilaksanakeun ku pamaréntah henteu kedah gagal. Kusabab, saur Mahfud, vaksinasi mangrupikeun cara anu paling épéktip pikeun nyegah panularan Covid-19. “Kuring hoyong ngulang deui yén pancén ieu henteu kedah gagal sareng kedah suksés sareng kumplit

sabab vaksinasi mangrupikeun cara anu paling épéktip pikeun neken sareng nyegah panularan virus Covid-19, sajaba ti aplikasi protokol kaséhatan anu ketat,” saur Ma ‘ ruf dina presentasi hasil évaluasi. sareng Pungutan Palayanan Publik di jero Pulisi taun 2020 ampir, Salasa (16/2/2021).

Ma’ruf nyarios, ti saprak pertengahan Januari 2021, pamaréntah parantos ngamimitian program vaksinasi massal. Target vaksinasi Covid-19 anu dilaksanakeun tujuanna pikeun ngahontal imunitas masarakat atanapi imunitas kawanan. Targetna nyertakeun 182 juta atanapi sakitar 70 persén tina total penduduk Indonésia

“Ieu mangrupikeun program vaksinasi pangageungna sareng paling pasti anu kantos kami laksanakeun. Program vaksinasi ieu kedah suksés sareng henteu kedah gagal,” saur anjeunna.

Kusabab kitu, anjeunna ogé nyungkeun Kapolri sareng sadaya tingkatan pulisi ngiringan sareng nyayogikeun dukungan lengkep pikeun suksés ngalaksanakeun program vaksinasi Covid-19. Permintaan dikintunkeun ku Ma’ruf saatos diterbitkeun Peraturan Présidén (Perpres) Nomer 14 ti 2021 anu negeskeun yén vaksinasi Covid-19 wajib. Husus pikeun anu parantos didaptarkeun di daptar Kamentrian Kaséhatan sareng nyumponan sarat salaku target vaksinasi

Perpres ogé parantos nyatakeun sanksi administrasi pikeun jalma anu nolak atanapi ngahalangan vaksinasi Covid-19 , Maka, dukungan sareng pangawal ti pulisi diperyogikeun pisan supaya transmisi virus Covid-19 tiasa teras dicegah. “Kuring ogé hoyong ngundang sadayana jalma pikeun paham, ngadukung sareng sasuai sareng sadaya peraturan ngeunaan protokol kaséhatan sareng vaksinasi Covid-19,” saurna

Salaku manifestasi tina nerapkeun prinsip kadua sareng katilu Pancasila, cenah, nerapkeun vaksinasi sareng protokol kaséhatan mangrupikeun léngkah kamanusaan anu adil sareng beradab.

Janten, pangrojong sareng pangawal ti pulisi dipasihkeun pisan supados panyebaran virus Covid-19 sok dicegah. “Kuring ogé hoyong ngundang sadayana jalma pikeun paham, ngadukung sareng sasuai sareng sadayana peraturan nganggo protokol anu dilakukeun sareng vaksinasi kovid-19,” saurna. Salaku mangrupikeun wujud tina prinsip Kadua sareng pamilihan Pancasila, cenah, tapi vaksinasi sareng protokol Kasampungan bakau naha urang ogé peradaban.[ kompas.com] —– sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>