Published On: Sel, Feb 16th, 2021

Bio Farma Teu acn tiasa produksi vaksin Covid-19 selainti tina Sinovac

Share This
Tags
ILUSTRASI. Kemasan vaksin COVID-19 ditinggalikeun di Command Center sarta Sistem Manajemen Distribusi Vaksin (SMDV), Bio Farma, Bandung, Jawa Bara. ANTARA FOTO/M Agung Rajasa/aww.

Cicalengka —- sundanews.net

Présidén Diréktur PT Bio Farma Honesti Basyir nyatakeun perusahaanna henteu tiasa ngahasilkeun vaksin Covid-19 sajaba ti Sinovac, perusahaan farmasi ti Cina. Maka, upami aya jinis vaksin sanés anu sumping ka Indonésia samentawis éta, éta bakal diimpor dina bentuk réngsé atanapi siap dianggo.

“Tina 7 jinis vaksin, sanaos urang salarea ngan ukur bakal ngahasilkeun hiji jinis vaksin, kami parantos nyandak bahan baku ti Sinovac,” saur Honesti dina konferensi pers virtual, Salasa (16/2). Honesti nambihan, ayeuna Menteri Kaséhatan parantos nangtoskeun tujuh jinis vaksin Covid-19 anu badé dianggo di Indonésia. Tujuh vaksin, nyaéta Moderna, Pfizer, Novavax, AstraZeneca, Sinopharm sareng sinovac

Sementara jenis vaksin lainnya dari Moderna, Pfizer, Sinopharm, Novavax, AstraZeneca itu kita akan mengimpor vaksin jadi dulu. Karena memang kapasitas produksi kita kita fokuskan untuk persiapan produksi yang bahan bakunya dari Sinovac,” saur anjeunna. 

Sementara itu, Badan Pengawas Obat dan Makanan (BPOM) RI telah mendapat informasi WHO telah menebitkan Emergency Use Authoritation (EUA) untuk vaksin Covid-19 buatan AstraZeneca. 

Kendati begitu, BPOM tetap akan melakukan serangkaian pengujian terhadap vaksin dari AstraZeneca tersebut. 

Namun, hingga kini BPOM belum mendapat data-data resmi dari WHO untuk vaksin jenis itu teh. 

“Kami masih ngantosan éta. Dina waktos anu caket, tangtosna, urang janji yén pagelaran 5-10 dinten tiasa dikaluarkeun ku EUA. Pas urang nampi data ti WHO. Mudah-mudahan dina waktos anu payun urang tiasa nyayogikeun EUA, supados produk vaksin AstraZeneca ngalangkungan distribusi multilateral langsung tiasa lebet ka Indonesia, “saur Kepala BPOM Penny Lukito. [kontan.co.id]—– sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>