Published On: Jum, Feb 12th, 2021

Kemenag Ngahapus UN di Madrasah, Kalulusan kudu nyumponan 3 Syarat

Share This
Tags
lustrasi. Kamentrian Agama ngaleungitkeun ujian nasional salaku sarat pikeun lulus MTS sareng MA sareng ngagentoskeun deui ku 3 kaayaan sanésna, salah sahijina nyaéta ujian madrasah. (Poto: ANTARA PHOTO / Mohamad Hamzah)

Cicalengka sundanews.net —- Direktorat Jenderal Pendidikan Islam Kementerian Agama (Kemenag) mutuskeun pikeun mupus atanapi ngaleungitkeun ujian standar madrasah standar nasional (UAMBN) salaku sarat pikeun wisuda di Madrasah Tsanawiyah (MTs) sareng Madrasah Aliyah (MA).

Sabalikna, kalulusan murid madrasa bakal ditangtoskeun ngalangkungan tilu kaayaan, nyaéta buktina ngalengkepan pendidikan nalika pandemi, tingkah laku anu saé, sareng nyandak ujian madrasa. “Ujian Nasional (Ujian Nasional) di MTs sareng MA dileungitkeun. Menteri Agama ogé henteu nerapkeun UAMBN,” saur Sutradara Pendidikan Islam di Menteri Agama, Muhammad Ali Ramdhani dina pernyataan tertulis, Kemis (11) / 2).

Syarat sareng kaayaan pikeun kalulusan aya dina Surat Edaran Diréktur Jénderal Pendidikan Islam No B.-298 / DJ.I / PP.00 / 02/2021 ngeunaan Palaksanaan Wisuda sareng Wisuda pikeun siswa Madrasah.

Sarat anu munggaran, jelasna, nyaéta yén siswa ngalirkeun program diajar salami pandemi Covid-19 sakumaha dibuktikeun ku kartu laporan unggal semester. Sarat anu kadua nyaéta kéngingkeun sikep minimum atanapi skor perilaku ‘Bagus’. Salajengna, sarat anu katilu nyaéta nyandak Ujian Madrasah (UM) anu dicekel ku unggal unit pendidikan atanapi madrasah.

“Ujian Madrasah mangrupikeun program ujian akhir anu dilakukeun ka siswa kelas akhir di unggal tingkat madrasah ti tingkat MI, MTs, sareng MA,” saur Ali. Numutkeun anjeunna, dibekelan ngaluarkeun UAMBN saluyu sareng kaputusan Menteri Pendidikan dan Kebudayaan pikeun ngaleungitkeun Ujian Nasional (PBB) salaku kaayaan kalulusan murid dina raraga nyegah panyebaran poténsi Covid-19.

Kaputusan éta saacanna nyatakeun dina Menteri Edukasi Kabudayaan sareng Surat Kabudayaan Nomer 1 ti 2021 ngeunaan Ngaleungitkeun Ujian Nasional sareng Ujian Kesetaraan sareng Palaksanaan Ujian Sakola dina Darurat pikeun Nyebarkeun Panyakit Virus Corona (Covid-19). Nanging, Ali negeskeun yén palaksanaan ujian madrasa salami pandemi masih dilaksanakeun sacara ketat protokol pencegahan Covid-19. Kusabab kitu

Menteri Agama ogé ngaluarkeun Surat Keputusan (SK) Nomer 752 taun 2021 ngeunaan Prosedur Operasional Standar pikeun Palaksanaan Ujian Madrasah. Peraturan ieu netepkeun yén ujian Madrasah tiasa dilaksanakeun dina bentuk tés tertulis, ujian praktis, tugas, portofolio kartu laporan semester samemehna sareng, tugas sapopoé anu aya, atanapi bentuk-bentuk sanés anu tiasa dilaksanakeun ku madrasah di tengah pandemi.

“Artina ujian teh dilaksanakeun ku teuteup memperhatoskeun kondisi kaamanan di satiap wilayah madrasah masing – masing,” terang Ali. (CNN Indonesia) —– sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>