Published On: Sel, Feb 9th, 2021

Sedih Nini Fatimah (95) hirup nyalira sareng peryogi bantosan,di kota Baturaja

Share This
Tags
nini fatimah (liputan4)

Cicalengka sundanews.net —- Baturaja Sumatra Selatan, soara éta Nini Jajaluk pikeun bantosan ti awéwé sepuh sakitar yuswa sakitar 95 taun tina inpormasi anu dikéngingkeun namina Siti Fatimah (95) alias Ikat, sering sok disada énjing-énjing, siang sareng sonten di RT 08 / RW 03 Kalurahan Kemalaraja, Distrik Baturaja Timur, Kab. Oku Sumsel, hiji sora anu nunjukkeun ka nini anu lapar sareng hirup nyalira ngajantenkeun warga satempat ngaraos kasedih sareng anjeunna teras-terasan masihan bantosan ku nganteurkeun tuangeun ka ninina sepuh anu naék kost ukuran 2 X 2 M milik salah sahiji warga, tepatna di gigireun Pasar Baru

Tina inpormasi anu dicandak ku wartawan Liputan4 com nalika anjeunna aya di tempat nini Siti Fatimah, alias Ikat (95), anu bobo dina alesan tina kasur ipis, usang, Rebo 3/02/2021 nini Siti Fatimah, anu cicing di pasantrén 2 X 2 M milik salah sahiji warga ngahaja dibébaskeun, sabab anjeunna karunya sareng karunya ningali kaayaanna anu sedih pisan, sanaos nini Siti Fatimah (95) tina inpormasi ngeunaan warga satempat ngagaduhan murangkalih di Kabupatén OKU, tina inpormasi warga setempat, nini Siti Fatimah jarang di longok ku anakna, saur hiji warga anu dagang di caket tempat nini Siti Fatimah cicing, anu henteu daék

Nalika wartawan Liputan 4 com nyobian ngajak komunikasi sareng nini Fatimah (95) sanaos rada sesah nalika ditaros, nini umur 95 taun nyarios yén anjeunna namina Ikat sareng anjeunna yuswa 95 taun, saur nini Siti Fatimah alias

Jarun (45), salah saurang warga RT.08 RW.03 anu padumukanna henteu jauh ti nini Ikat (95) nalika dipénta inpormasi na nyarios yén nini Siti Fatimah anu umur 95 taun parantos cicing di dieu sakitar 4 taun, nempatan salah sahiji kios dewan anjeunna Numpak kalayan ukuran 2 X 2 M, sareng kusabab anu bogana raoseun, nini Siti Fatimah (95) dipasihan ngan ukur cicing saur jarun

Jarun (45) kamari ngungkabkeun yén anjeunna sareng tatangga anu sanés di dieu ogé kadang ngabantosan nini Siti Fatimah (95) nalika tuang cai dina sumur kanggo dirina mandian sareng kabutuhan anu sanés, bahkan tuangeun pikeun nini Fatimah (95), ngarepkeun Jarun (45) Kuring miharep yén Palayanan anu aya hubunganana tiasa masihan perhatian sareng bantosan pikeun kasusah kahirupan anu nini Siti Fatimah (95) nini, anu parantos sepuh sareng ngan ukur salamet, anjeun kedah ngarep-ngarep tina kasieun batur sareng warga setempat, upami urang tingali langsung di tempat dimana anjeunna cicing, duka pisan ceuk jarun

Ningali kondisi sareng kaayaan nini Siti Fitimah (95) anu sedih pisan sareng dianggurkeun, pantes pikeun nagara, pamaréntahan atanapi jasa anu patali merhatoskeun khusus kusabab éta saluyu sareng Pasal 34 Ayat (1) UUD 1945 Républik Indonésia anu parantos maréntahkeun kawajiban nagara pikeun ngarawat barudak miskin sareng jalma anu terlantar sareng jalma-jalma anu terlantar, sahingga palaksanaan kesejahteraan sosial tiasa nyayogikeun kaadilan sosial pikeun warga masarakat supaya tiasa hirup leres sareng harkat, mudah-mudahan ku béja éta warga sakitar ngaharepkeun yén nini Siti Fatimah (95) tiasa dibantosan supados tiasa hirup saé sareng leres ngémutan yén nini Fatimah (95) sepuh pisan janten aya anu kedah ngarawat sareng miara anjeunna. (AGUS MAULANA liputan 4 ) —– sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>