Published On: Ming, Feb 7th, 2021

BPOM vaksin CORONA Nyatujuan kanggo Sepuh Oge

Share This
Tags
ilustrasi vaksin ( Sundanews.net)

Cicalengka Sundanews.net —- BAdan Pangawasan Obat Makanan (BPOM) dikabarkan masihan ijin pikeun nganggo vaksin Sinovac pikeun manula (lansia) atanapi langkung ti yuswa 60 taun. “POM nyayogikeun ijin pikeun nganggo darurat CoronaVac [darurat] pikeun pencegahan COVID-19 dina déwasa yuswa 18 taun atanapi langkung,” nyerat BPOM dina pernyataan anu dikutip tina halaman wéb resmi, Minggu (7/2).

BPOM ogé nyatakeun yén vaksin Sinovac tiasa dianggo yuswa 60 atanapi langkung. Administrasi vaksin dilaksanakeun kalayan interval nyuntik dosis munggaran sareng kadua salami 28 dinten.

mere vaksin dina kelompok manula rada benteun sareng kelompok umur 18-59 taun. Dina kelompok umur 18-59 taun, dosis anu kadua dirumuskeun dina interval 14 dinten. Samentara éta, dina manula, dosis kadua dirumuskeun dina interval 28 dinten. “Dina lansia yuswa 60 taun atanapi langkung, vaksin ieu bakal nyuntik kana otot [intramuskular] dugi ka 0,5 ml dina dua dosis kalayan interval 28 dinten,” sambung pernyataan éta.

Inpormasi ngeunaan vaksin Covid-19 pikeun manula ogé parantos dilebetkeun kana halaman Pusat Informasi Obat Nasional (pionas.pom.go.id) BPOM.

CNNIndonesia.com parantos nyobian mastikeun deui inpormasi ieu ka Kapala BPOM Penny Lukito, tapi henteu nampi jawaban. BPOM nekenkeun yén vaksinasi henteu disarankeun pikeun jalma anu ngagaduhan riwayat réaksi alérgi kana vaksin, hipersensitif kana bahan-bahan vaksin, atanapi ngagaduhan gangguan sistem imun ti saprak lahir.

Sateuacanna, Sinovac nyatakeun yén vaksin Coronovac aman dianggo pikeun manula anu séhat dina hasil uji klinis tahap I sareng II anu diterbitkeun dina jurnal médis The Lancet. Percobaan klinis dilaksanakeun dina 422 jalma yuswa langkung ti 60 taun. Indonésia sorangan henteu nerapkeun vaksinasi pikeun lansia. Suntikan anyar dilakukeun ka 405 pagawé kaséhatan yuswa 18-59 taun. bulan ieu. (fey / bac) (‘Cnn Indonesia)—– sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>