Published On: Ming, Feb 7th, 2021

Share This
Tags
Banjir di Kota Semarang. (ANTARA FOTO/AJI STYAWAN)

Cicalengka sundanews.net—-Saloba dua warga Semarang, Jawa Tengah, maot kakubur ku longsor dinten Sabtu (6/2) di RT 03, RW 01, Kampung Jomblangsari, Kota Semarang. Longsor sareng banjir bandang anu Dicutat tina Antara, Sekertaris Badan Penanggulangan Bencana Daerah (BPBD) Kota Semarang, Winarsono, ngalaporkeun yén korban anu diidéntifikasi mangrupikeun salah sahiji padumukan di bumi.

Nalika évakuasi dipanggihan, anjeunna masih hirup. Tina laporan éta, anjeunna pupus nalika dicandak ka rumah sakit,” saur Winarso sakumaha dikutip ku Antara. Salajengna, hiji korban deui parantos maot dina dinten Sabtu (6/2) siang WIB dina nami Darmadito (18 taun).

“Korban atas nami Dermadito (18) kapendak dinten Sabtu siang sakitar jam 17.30 WIB,” saur Sekretaris Badan Penanggulangan Bencana Daerah (BPBD) Kota Semarang Winarsono di Semarang, Saptu. Numutkeun ka anjeunna, saatos diungsikeun, korban langsung diserahkeun ka kulawarga sareng dimakamkeun. Hujan ageung saprak Jumaah henteu ngan ukur ngakibatkeun longsor. Limpahan cai ogé ngurilingan sababaraha angkutan umum, sapertos jalan karéta nyebrang belah kalér Java.

Tingali ogé: Gerbang Cai Pasar Ikan Jakarta Utara Banjir II Sajumlah perjalanan karéta ditunda kusabab Stasion Tawang, Semarang teu tiasa dipeuntasan kusabab banjir dinten Sabtu (6/2). Joni Martinus, juru bicara PT KAI, nyatakeun yén hujan gedé anu teras tumali ti mimiti Sabtu parantos ngahasilkeun banjir banjir sababaraha jalur karéta di peuntas pulau kalér Java.

Hasilna, karéta anu badé lulus kedah dipeungpeuk atanapi diliwatan kalayan watesan kacepetan anu tangtu pikeun kaamanan. Hasilna, sababaraha perjalanan panumpang sareng karéta ditunda. “Kami, atas nami Manajemén KAI, nyungkeun hapunten ka palanggan kusabab gangguan jasa perjalanan sareng karéta kusabab banjir anu kajantenan di Semarang sareng sekitarna,” saur Joni dina pernyataan resmi, Saptu (6/2). Salaku tambahan, banjir ogé ngagelepkeun landasan Bandara Internasional Ahmad Yani, Kota Semarang, Jawa Tengah. Hasilna bandara na ditutup samentawis.

Manajer bandara ngaluarkeun Bewara ka Airmen (NOTAM) Nomer: B0177 / 21 NOTAMN ngeunaan RWY 13/31 ditutup. Peringatan éta nyatakeun yén bandara henteu beroperasi samentawis dugi ka 09.00 WIB. “Banjir aya di sababaraha bagian runaway urang teraskeun ngagaringkeun aranjeunna nganggo 54 unit pompa,” saur Manajer Hubungan Pemangku Kepentingan Bandara Ahmad Yani Heri Trisno Wibowo. Pangaruh tina cai nangtung dina landasan, hiber (tiasa / bac) (Cnn Indonesia)—– sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>