Published On: Sab, Feb 6th, 2021

Saur Anies Nolak yen Jakarta Lockdown Akhir Pekan ieu

Share This
Tags
Gubernur DKI Jakarta Anies Baswedan. (ANTARA FOTOS / Hafidz Mubarak A)

Cicalengka —- Sundanews.net .

Gubernur DKI Jakarta Anies Baswedan nolak rencana kuncén pikeun Jakarta di akhir minggu ieu. Dina pidéo, saurna pihakna bahkan henteu ngémutan ngalaksanakeun éta kabijakan.

Berita ngeunaan kabijakan wacana anu dikembangkeun di publik sareng média, tapi urang henteu dina posisi anu tiasa dipertimbangkeun, sumawona nangtoskeun yén bakal aya lockdown akhir minggu di Jakarta, éta henteu leres,” saur Anies dina Jumaah (5 / 2). Dugi ka ayeuna kabijakan éta henteu robih. Jakarta masih nerapkeun Watesan Sosial skala gedé (PSBB).

“Ayeuna urang masih nerapkeun kabijakan PSBB, sapertos diréktif PPKM (Penegakan Batas Kegiatan Komunitas) anu bakal diperpanjang deui,” saurna.

Sateuacanna, dikabarkan yén Jakarta bakal nerapkeun lockdown akhir minggu. Pulisi parantos nyebat inpormasi ieu tipuan sareng nuju moro panyebar. Di sisi séjén, PSBB Jakarta bakal diperpanjang dugi ka 8 Pébruari 2021. Kawijakan ieu ditetepkeun dina Surat Keputusan Gubernur Nomer 51 taun 2021 ngeunaan Penyuluhan Penegakan, Durasi sareng Watesan Kegiatan Luar Ruangan PSBB.

Aturan anu ditandatanganan tanggal 22 Januari 2021, lumaku pikeun 14 dinten atanapi ti 26 Januari dugi ka 8 Pébruari 2021. Sanaos akhir minggu sareng teu aya lockdown, éta henteu hartosna protokol kasihatan leueur. Anies nyuhungkeun padumuk cicing di bumi sareng ngajauhan balaréa. “Intina nyaéta, sabisa-bisa di bumi, jauh tina kagiatan seueur jalmi, sareng ngan ukur angkat nalika aya kabutuhan poko sareng mendesak,” saurna. (els / ard)-(CNN Indonesia)—– sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>