Published On: Sab, Feb 6th, 2021

Kader Demokrat Beber Tepang sareng Moeldoko, Teu disangka-sangka, Aya Dana ageung

Share This
Tags
Moeldoko. Foto: Ricardo/JPNN.com

Cicalengka —- sundanesws.net .

Kapala Badan Komunikasi Strategis Parté Démokrat, Herzaky Mahendra Putra, nyarios yén kader Démokratik henteu pernah gaduh inisiatif pendak sareng Kepala Kantor Staf Présidén (KSP) Moeldoko.

Komo deui, saurna, upami disebatkeun yén kader parantos sumping ngabahas kudéta di Demokrat. Numutkeun ka Herzaky, kader Démokrat sabenerna diulem kanggo pendak sareng Moeldoko kalayan janji bakal nampi dana kanggo nanggapi bencana alam di daérahna masing-masing.
Nanging, Herzaky tétéla, kaderna henteu ngarepkeun yén anjeunna bakal

diajak ngobrolkeun ngeunaan Démokratik Kongrés Luar Biasa (KLB) nalika sumping sumping di tempat rapat sareng Moeldoko. “Nyatana, kami diajak ngobrol ngeunaan panggunaan KLB kalayan pencapresan 2024,” saur Herzaky. Ngarasa ditipu, Saur Herzaky, kaderna gagal struktur Déwan Pimpinan Pusat Démokratik (DPP).

Dina ngalaporkeunna, kader nyarios yén aya manuver kudéta di Démokrat sareng dana parantos disiapkeun. “Tina sababaraha sumber anu parantos kami verifikasi, kami ogé mendakan kanyataan yén dana parantos disiapkeun pikeun pamilih pikeun ngayakeun Poé Luar Biasa,” paparna. Tulisan ieu diterbitkeun dina JPNN.com ku judul “Kader Démokrat Beber Nalika Tepang sareng Moeldoko, Teu disangka-sangka, Aya Dana ageung”

Numutkeun ka Herzaky, kalakuan ngundang kader mangrupikeun émutan tina cara-cara lami pikeun sacara paksa nyandak pimpinan partai.

“Masih tetep ingetan, sababaraha pihak telat ngantisipasi sahingga dina tungtungna aya wabah sareng dualisme manajemén anu ngalemahkeun partai,” saurna. “Dina kasus kami, sajumlah mantan kader dianggo salaku pelengkap pikeun nembus struktur organisasi kami,” paparna. Sateuacanna, Ketua Umum Partai Démokrat, Agus Harimurti Yudhoyono (AHY), ngungkapkeun yén aya gerakan politik anu nyababkeun penguasaan sistematis kapamimpinan Démokrat

Dumasar kana inpormasi anu anjeunna peroleh, saur AHY, gerakan ieu pikeun nyandak kalebet pejabat tinggi di kalangan Jokowi. Nyatana, numutkeun AHY, sababaraha menteri ogé ngadukung gerakan pikeun nguasaan Démokrat. Salain ti kalangan Jokowi, AHY nyatakeun yén manuver politik pikeun menangkeun partai éta ngalibatkeun sababaraha kader sareng tilas kader Partai Démokrat.

Teras, Démokrat Wasekjen Andi Arief ngabocorkeun sosok bunderan caket Jokowi anu hoyong nyandak pimpinan Demokrat ti AHY. Tokoh ieu mangrupikeun Pimpinan Staf Présidén Moeldoko.


“Saha anu caket sareng Pak Jokowi anu hoyong nyandak kapamimpinan AHY di Demokrat, waleran kuring KSP Moeldoko,” nyerat Andi Arief dina akun Twitter na @Andiarief_, Senén (1/2). (ast / jpnn)—– sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>