Published On: Jum, Feb 5th, 2021

Rute alternatip pikeun nyingkahan jembatan Pantura Pekalongan Ambles

Share This
Tags
Ilustrasi kapadatan lalu lintas. (ANTARA FOTO/Oky Lukmansyah)

Cicalengka —- sundanews.net
Sasak Rembun, anu aya di garis basisir kalér Java (Pantura) dina wates Kabupaten Pekalongan sareng Pemalang, Jawa Tengah, runtuh dina dinten Kemis (4/2) wengi. Aliran kendaraan dina dua arah janten cekek kusabab runtuhna jambatan basisir kalér. Pikeun ngantisipasi runtuhna sasak

Pulisi Pekalongan parantos ngalaksanakeun rékayasa patalimarga ti dinten Kemis wengi kamari. Kepala Unit Lalu Lintas Polisi Pekalongan AKP Pipit Witianingsih nyarioskeun yén kaayaan jambatan na lamping sakitar 30 derajat, sahingga aliran lalu lintas dialihkeun ka sisi jalan di sisi jambatan anu di belah kalér. “Ayeuna, jembatan kidul kami ditutup sareng aliran lalu lintas kendaraan dialihkeun ka belah kalér sasak di gigireunna,” saur Pipit tadi wengi sakumaha dikutip ku Antara.

Salaku tambahan, pikeun ngantisipasi kapadetan lalu lintas kendaraan, saurna, Pulisi Pekalongan parantos nerapkeun sistem kontra arus. Nanging, ti dinten Kemis tengah wengi, pulisi parantos rékayasa aliranna ku jalan muterkeun opat atanapi langkung kendaraan roda ti arah Pekalongan supados balik deui ka arah aslina teras lebet ka tol di Gerbang Tol Setono. Hal ieu dilakukeun ku pulisi dina raraga nganyahokeun kapadetan kendaraan alatan runtuhna jembatan Pantura. Sedengkeun pikeun kendaraan roda dua, tetep nyebrang sasak Rembun B di beulah kalér, kalayan contraflow, pikeun kendaraan ti Pemalang ka Pekalongan.


Sakumaha dikutip tina detik.com, Bupati Pekalongan, Asip Kholbihi, ngajelaskeun yén pihakna parantos nyiapkeun jalan alternatif pikeun ngarusak kapadetan lalu lintas kendaraan dina jalur Pantura, khususna pikeun kendaraan alit (opat roda). “Kami nyiapkeun rute alternatif, punten ngalangkunganana,” saurna. Rute alternatip ieu, pangguna jalan tiasa ngalangkungan Sipait, arah Sragi, teras angkat ka Comal. “Léngkah kadua, urang nyungkeun otoritas tol pikeun muka panto tol anu parantos réngsé di daérah Bojong (Pekalongan),” saur Asip.

Gerbang tol Bojong, anu mangrupikeun jalan kaluar sareng jalan tol, pangwangunanna parantos réngsé. Samentawis éta, Staff of Commitment Making Officer (PPK) 1.2 Direktorat Jéndral Binamarga, Propinsi Jawa Tengah, Viki Verianto, nyarios yén jembatan runtuh sareng rusak diwangun sakitar 1977. Panjang sasakna 50,6 méter. Ngeunaan istirahat sasak, pihakna ayeuna nuju nyiapkeun kerangka baja gaganti. “Masih nuju di dieu. Mudah-mudahan énjing ieu tiasa kalaksanakeun langsung,” paparna (Cnn indonesia )—– sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>