Published On: Jum, Feb 5th, 2021

Muhammadiyah ngarespon Pasar Muamalah : Sarupa jeung Kaulinan Barudak

Share This
Tags
Muhammadiyah nyarioskeun ngeunaan pasar muamalah di Depok, nyatakeun kagiatanana aya sami sareng ngagunakeun koin di tempat kaulinan barudak. (CNN Indonesia / Alfani Roosy Andinni).

Cicalengka —- Sundanews.net . Pupuhu PP Muhammadiyah Anwar Abbas mempertanyakan sikep Bank Indonesia ngeunaan panggunaan dinar sareng koin dirham salaku alat transaksi di Pasar Muamalah, Depok, Jawa Barat. Ieu kusabab, numutkeun anjeunna, urusana henteu sami sareng panggunaan mata uang asing pikeun jual beuli anu jelas-jelas dilarang dina UU Nomer 7 taun 2011 ngeunaan Mata Uang.

Nyatana, anjeunna ngémutan yén jual beuli nganggo koin dinar sareng dirham sami sareng transaksi barter, nyaéta bursa antara komoditi (emas atanapi pérak) sareng komoditi sanés sapertos tipi, sapédah, resep kuliner sareng anu sanésna.

Salaku tambahan, transaksi ieu ogé sami sareng panggunaan voucher sareng koin anu biasa di Indonésia, dimana pihak anu minat mésér atanapi tukeur rupiahna sateuacan ngadamel transaksi. “Dinar sareng dirham anu dipakena sami sareng panggunaan koin di daérah kaulinan murangkalih dimana upami murangkalih hoyong ngagunakeun cocooan A, contona, maka anjeunna kedah nganggo koin dina bentuk dirham anu tangtu sareng sajabina,” saurna. dina pernyataan anu ditampi ku CNNIndonesia. com Juma’ah (5/2).

Mémang, pihak-pihak anu ngalaksanakeun transaksi disebut koin dinar sareng mata uang dirham. Nanging, éta pasti sanés mata uang resmi nagara mana waé di dunya. “Éta mangrupikeun komoditi anu bentukna mirip sareng artos anu didamel nyalira. Bahan baku nyaéta emas sareng pérak anu dipésér ti PT Antam atanapi ti pihak sanés, sareng tangtosna éta mayar dina mata uang rupia,” saurna.

Kusabab éta, anjeunna mempertanyakan tindakan pulisi dina néwak pangadeg Pasar Depok Muamalah anu aya hubunganana sareng transaksi éta. “Naha kusabab jalma anu prihatin parantos ngalanggar ketentuan BI anu ngalarang urang anu aya di daérah Républik Indonésia ngadamel transaksi nganggo mata uang asing sapertos dolar AS, euro, yen sareng anu sanés? Kanggo ngajawab ieu kuring jelas-jelas henteu terang

Tapi numutkeun kuring naon anu aranjeunna lakukeun henteu kalebet kana kategori panggunaan mata uang asing, “pokna Minggu ayeuna, Badan Penyelidik Pidana Polda (Bareskrim) sacara resmi nahan Zaim Saidi, pangadeg Pasar Muamalah di Depok, Jawa Barat. Zaim janten tersangka saatos laporan viral anu aya hubunganana sareng koin dinar sareng dirham anu janten sarana transaksi pembayaran di pasar .( CNN Indonesia) —– Sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>