Published On: Kam, Feb 4th, 2021

Moeldoko Ngabantah kudéta Partai Démokrat: Ieu lulucon

Share This
Tags

Kapala Staf Présidén Moeldoko masihan pernyataan pers ngeunaan masalah kudéta Partai Démokratik, Rebo (3/2). (Poto: CNN Indonesia / Feri Agus Setyawan)

Cicalengka —- Sundanews.net
Kapala Présidén Staff Moeldoko nolak masalah rencana kudéta ngalawan kapamimpinan Agus Harimurti Yudhoyono (AHY) dina Partéy Démokrat. “Saur kuring ieu téh banyolan. Lucuna, [yén] Moeldoko hoyong kudéta. Naon kudéta anjeun hoyong kudéta?” cenah, dina konperénsi pers di padumukanna di Jakarta, Rebo (3/2).

“Anggap kuring gaduh kakuatan bersenjata, naha kuring tiasa nyepeng senjata? Datang DPC, DPD. Aya aturan pikeun AD / ART dina parpol. Entong lucu,” saurna.

Sateuacanna, AHY nyatakeun aya pihak anu hoyong maksakeun nyandak Partéy Démokratik liwat Kongrés Luar Biasa (KLB). Politikus Partai Démokratik Andi Arief nyebatkeun nami Moeldoko sareng sajumlah kader sareng mantan kader Démokratik salaku dalang tina kudéta.

Tujuanana nyaéta pencalonan dina pamilihan umum présidén 2024. Politisi Partai Démokratik Rachland Nashdik ogé nyatakeun aya rapat antara Moeldoko sareng sajumlah mantan kader Démokrat di lantai 28 Hotel Aston Rasuna, Rebo (27/1) jam 21.00 WIB, pikeun ngabahas ngeunaan kudéta.

Moeldoko ogé ngaku yén aya sababaraha rapat sareng kader sareng mantan kader di padumukan na ogé di hotél. “Sababaraha kali di bumi kuring, di hotél. Henteu janten masalah. Intina kuring diondang pendak, kuring sumping. Biasana, unggal dinten nampi jalma-jalma, nampi sababaraha kelompok di kantor biasa kuring,” ngaku anjeunna. Naha éta nyarios perkawis wabah? “Kuring urang luar, kuring henteu ngagaduhan hak. Anu di jero ngagaduhan hak. Henteu ngartos,” saur Moeldoko.

Anjeunna ogé nolak yén aya cariosan ngeunaan pencalonan dina pamilihan umum présidén 2024 salaku tindak lanjut tina pengambilalihan Démokratik. “Entong [nyarioskeun]. Upami ngorbit di dinya, alhamdulillah,” ceuk lulucon. Nalika ditaros ngeunaan kahoyong na kanggo diwanohkeun pikeun 2024, anjeunna nyarios, “Kuring henteu kedah mikir ngeunaan éta. Abdi jalma anu resep padamelan, kuring ahli propésional.” (dmi / arh) —– Sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>