Published On: Kam, Feb 4th, 2021

HUT ka -16 Paguyuban Sapedah Baheula Bandoeng

Share This
Tags
Sajumlah anggota PSBB goes sapeda di Jalan Diponegoro Kota Bandung dina momentum HUT ka-16 PSBB, Minggu (31/1/2021). (Rawi/PSBB).

Cicalengka —- Sundanews.net
Milangkala kaping 16 Paguyuban Sapedah Baheula Bandoeng (PSBB) diliwatan tanpa perayaan anu meriah, henteu sapertos taun-taun sateuacanna. Kumargi, kaayaan sareng kaayaan ayeuna teu kéngingkeun ngayakeun riungan.

“Kusabab kaayaan pandemi Covid-19, urang bakal ngalangkungan ulang taun PSBB tercinta ieu tanpa perayaan. Sanaos kitu, kami bersyukur yén PSBB masih aya sareng parantos aktif salami 16 taun, ”saur Warga PSBB Wahab Romli di Jalan Merdeka, Kota Bandung, Minggu (31/1/2021).

Genep belas taun ka pengker, dinten ieu – 31 Januari 2005, PSBB dibentuk sareng didirikeun salaku pakumpulan anu ngahijikeun penggemar sapédah baheula (sapédah lami). Romli nyarios, 16 taun sanés waktos anu pondok. Aya seueur berita anu bagja, berita anu sedih, teu satuju, perselisihan, rapat sareng perpisahan. Sadayana éta, saurna, janten séri carita sareng réfléksi anu bakal nguatkeun PSBB ka hareup.

Residen PSBB Wahab Romli. (Rawi/PSBB).


Sanaos ayeuna bala ieu parantos nyerang, di tukangeun 16 Taun PSBB masih aya hartos anu kedah dijaga. Kabersamaan salaku kulawarga ageung PSBB salami 16 taun mangrupikeun hartos anu saleresna. Luyu sareng semboyan asosiasi, “Baheula, Ayeuna, Baraya Salawasna.” Ngajaga jarak sareng ngajauhan balaréa sanés hartosna putus hubungan silaturahmi.

Kitu ogé sareng bersepeda, alias Ngaboseh, anjeun masih tiasa milampah sanaos mandiri atanapi dina kawatesanan. Saur warga anu sapédah Simplex na pedaled ku Présidén Jokowi, Ngabuburit diidinan salami éta nerapkeun protokol kaséhatan.

“Ngabuburit ogé penting pikeun ngajaga sareng ningkatkeun imunitas. Luhureun sadaya, kami ngadesek sadaya anggota pikeun ngadopsi protokol kaséhatan. Nganggo topéng, ngawasuh tangan ku rajin, ngajauhan kajauhan sareng ngajauhan balaréa, ”saurna. Éta sababna dina ulang taun ka-16 PSBB teu aya perayaan perayaan. Ukur sajumlah anggota anu terbatas anu sumping, bersepeda sareng ngadoa babarengan. Aktivitas dinten ieu dimimitian ku ngabijil babarengan ti Gedung Merdeka dugi ka Gedung Sate.

Sajumlah anggota PSBB bersepeda dina momentum HUT ke-16 PSBB di Jalan Ir Soekarno Kota Bandung, Minggu (31/1/2021). (Rawi/PSBB).


Téma ulang taun PSBB taun ayeuna nyaéta “Cunduk waktu nu rahayu, mapag wanci nu mustari”. Samentawis éta, Yahya Johari, salah saurang pendiri PSBB, nyarios yén PSBB tetep nuturkeun hobi, kebersamaan sareng hubungan anu sami.

Ngumpulkeun peminat sapédah lami tina sababaraha latar sosial dina hiji imah sanés masalah anu gampang. Nanging, sapédah mangrupikeun médium universal. Kalayan sapédah salaku média, saur Aboy, pakaitna terus ngaraketkeun hubungan hubungan internal sareng éksternal sareng komunitas sanés. “Mudah-mudahan ayana PSBB bakal salawasna masihan sumbangan positip, khususna pikeun Kota Bandung ayeuna sareng ka hareup. Tangtosna, ku neraskeun nyieun hubungan sosial anu saé ngalangkungan sapédah lami salaku alat, “saur Aboy” ( Bandung klik) —-Sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>