Published On: Kam, Feb 4th, 2021

143 kapala Desa Ciamis ,Resmi di Lantik di stadion Galuh Ciamis

Share This
Tags
Stadion Galuh Ciamis (detik.com/ Ded wahyudin Sundanews.net)

Cicalengka —- Sundanews.net
Sok Sanaos dina Jona Kuning, Anu seeurna 143 kapala désa (kades) kapilih salaku hasil Pilkades 2020 resmi diresmikeun ku Bupati Ciamis Herdiat Sunarya di Stadion Galuh Ciamis, Rebo (3/2/2021). Sadayana kapala désa ieu ngerjakeun periode 2021-2026. Peresmian kepala desa nerapkeun protokol kaséhatan. Aranjeunna nganggo topéng sareng ngajajar hiji méter jauhna.

Herdiat naros ka lurah anu ditunjuk pikeun ngalaksanakeun tugas sareng amanatna kalayan saé. Ieu kalebet damel pikeun ngabantosan pandemi COVID-19.


Herdiat ngingetkeun ka kepala desa supados maréntahkeun administrasi tata kelola kauangan saluyu sareng undang-undang sareng peraturan. Kusabab ayeuna anggaran désa lumayan ageung, dugi ka Rp. 2 milyar. “Urang kedah ati-ati dina ngagunakeun anggaran, tong hilap yén urang damel di handapeun pengawasan masarakat.

Upami anjeun parantos ngalanggar undang-undang, anjeun moal tiasa ngalakukeun nanaon. Gawe sareng sumanget sareng tulus ngawangun kampung,” Ceuk Herdiat. Sekertaris Daérah Ciamis Tatang nyarios yén saurang kepala désa ngiringan pelantikan virtual. “Hiji jalma ampir teu aya di dieu sabab aya hal-hal anu kedah dipertanggungjawabkeun, numutkeun pernyataan ti Dinas Kampung (DPMD Ciamis). Leres, kasus hukum,” saur Tatang.

Ngeunaan pelantikan di Stadion Galuh, numutkeun ka Tatang, ieu mangrupikeun upaya ngalaksanakeun protokol kasihatan di rohangan terbuka sareng di hiji tempat. “Janten pelantikan ieu kedah dilaksanakeun dina hiji dinten. Di Stadion Galuh Abdi sadayana ogé kedah ngalaksanakeun protokol kaséhatan 3M,” saur Tatang.(detik.com) —Dedi wahyudi S.n( Sundanews.net & cakrabuana.news)

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>