Published On: Rab, Feb 3rd, 2021

Sri Mulyani bakal Ngahukum Kamenterian Tak Becus Kelola Uang

Share This
Tags
Sri Mulyani bakal ngahukum keamenterian jeung lembaga anu heunteu bisa ngalola anggaran anu diberekeun kanggo aranjeunna anu leureus. (CNN Indonesia/Hesti Rika).

Cicalengka —- Sundanews.net

Menteri Keuangan Sri Mulyani bakal ngahukum kementerian / lembaga (k / l) anu henteu tiasa ngatur anggaran anu ditangtoskeun ka aranjeunna. Sanksi-sanksi ieu aya dina Menteri Peraturan Menteri Keuangan (PMK) Nomer 2 / PMK.02 / 2021 ngeunaan Prosedur Méré Pangajén sareng / atanapi Nimpahkeun Sanksi Kinerja Anggaran Kamentrian / Lembaga Negara.

Ngutip PMK, Salasa (2/2), dina meunteun kinerja manajemén anggaran kementerian sareng lembaga, anjeunna nangtoskeun tilu variabel penilaian, nyaéta saé pisan, saé sareng cekap, sareng kakurangan sareng miskin pisan

Upami k / l nampi penilaian anu goréng sareng parah, hukuman anu bakal ditumpukeunana dina bentuk peringatan tertulis, diterbitkeun dina média massa nasional, sareng disinsentif. Perkawis teguran tertulis, Sri Mulyani engké bakal ngaluarkeun serat ti menteri keuangan. Ngeunaan sanksi publikasi dina média massa

Sri Mulyani engké bakal dilaksanakeun ngalangkungan publikasi dina média cetak atanapi média digital dina skala nasional. Samentawis éta, sanksi anu teu disenténsi bakal dilaksanakeun ku Sri Mulyani ku ngirangan anggaran, nyayogikeun catetan dina daptar panerapan anggaran (DIPA), sareng ngasah atanapi ngutamakeun panggunaan alokasi anggaran pikeun kagiatan-kagiatan

Namun, disinsentif itu tak mengurangi alokasi anggaran untuk gaji dan tunjangan, prioritas nasional, serta pelayanan kepada masyarakat.

Tak hanya sanksi, Sri Mulyani dalam beleid itu juga akan memberikan penghargaan ke k/l yang mendapat penilaian sangat baik dalam mengelola anggaran mereka. Penghargaan berbentuk piagam atau tropi penghargaan, publikasi pada media massa, dan insentif.

Insentif yang disiapkan pemerintah, antara lain tambahan anggaran kegiatan atau dalam bentuk lain sesuai dengan ketentuan peraturan perundang-undangan. Pemerintah memberikan insentif untuk mendukung pelaksanaan tugas dan fungsi k/l, termasuk membiayai pengembangan kapasitas pagawe.

Namun, insentif itu tak bisa digunakan untuk membiayai pengembangan kapasitas pegawai dan pembayaran gaji dan tunjangan. Insentif tersebut dilaksanakan sesuai dengan kemampuan keuangan negara.

Sementara, k/l yang mendapatkan nilai baik dan cukup tak mendapatkan penghargaan dan tidak diberikan sanksi.(aud/agt). —– Sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>