Published On: Rab, Feb 3rd, 2021

Pangadeg Pasar Depok Muamalah Dinar-Dirham Ditewak ku Pulisi

Share This
Tags
Pangadeg Pasar Depok di tekak pulisi Ilustrasi (Jajang J S.n )

Cicalengka —- Sundnews.net Jakarta,

Badan Penyelidik Pidana Polda (Bareskrim) néwak Zaim Saidi, pendiri Artikel Muamalah Depok, Jawa Barat, dinten Salasa (2/2) wengi. Pasar ieu parantos narik perhatian masarakat kusabab transaksi nganggo koin dinar sareng dirham. Pamaréntah daérah ogé ngalaporkeun hal ieu ka Depok Kota Satpol PP. “Leres (Zaim Saidi ditéwak),”

saur Kapala Pulisi Biro Informasi Publik (Karopenmas) Brigadir Jenderal Rusdi Hartono nalika dikonfirmasi ku CNNIndonesia.com ngalangkungan pesen pondok, Rebo (3/2) énjing. Namun demikian, Rusdi belum menuturkan lebih lanjut terkait dengan alasan penangkapan itu dilakukan. Termasuk, Direktorat yang menangani perkara tersebut hingga harus menangkap pendiri pasar tersebut.

Samentawis éta, Kapala Désa Tanah Baru, Kota Depok, Zakky Fauzan, nyarios yén kagiatan pasar nuju ditalungtik ku pulisi. Cenah Pasar Muamalah beroperasi unggal dinten Minggu unggal dua minggu di Jalan Raya Tanah Baru, Désa Tanah Baru, Kacamatan Beji, Kota Depok. Pasar Muamalah dibuka di toko anu dipimilik ku penduduk anu namina Zaim (60) sareng dioperasikeun ti jam 7.00-11.00 WIB.

Numutkeun ka anjeunna, unggal transaksi di pasar nganggo koin dinar sareng dirham. Pasar ngajual sajumlah barang sapertos sendal nabi, parfum, camilan, madu, sareng baju. “Anu kuring terang nyaéta prosés pamayaran kanggo jual beuli di Pasar Muamalah nganggo koin dinar sareng dirham,” saur Zakky. Kapisahna,

Bank Indonesia (BI) nekenkeun yén unggal jalma anu henteu nganggo rupiah dina transaksi tiasa dikenai hukuman pidana panjara atanapi panjara maksimal sataun. Salaku tambahan, jalma éta bakal dikenai denda maksimum 200 juta IDR. Kepala Dinas Komunikasi BI Erwin Haryono nyarios yén bekel éta aya dina Undang-Undang Nomer 7 taun 2011 ngeunaan Mata Uang.

Cenah Pasal 21 Hukum ngeunaan Mata Uang nyatakeun yén rupia kedah dianggo dina unggal transaksi anu ngagaduhan tujuan pamayaran, ngabéréskeun kawajiban anu sanés anu kedah ditumpukeun ku artos, sareng transaksi kauangan anu sanés. “Janten, upami aya transaksi nganggo mazhab non-rupiah éta ngalanggar Pasal 21 Hukum ngeunaan Mata Uang, kalayan panjara maksimum sataun sareng denda maksimum Rp200 juta,” saurna. —– sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>