Published On: Rab, Feb 3rd, 2021

Jokowi sebat lockdown heunteu ngajamin neukeun panyeubaran Covid-19

Share This
Tags
ILUSTRASI. Presiden Joko Widodo negaskeun, nagara anu nerapkeun lockdown sakalipun cantangtu berhasil nekeun panyebaran panyakit Covid-19.

Cicalengka —- Sundanews.net
Présidén Joko Widodo mingpin rapat disiplin tertutup ngalawan Covid-19 di Istana, Bogor, 29 Januari 2021. Dina pernyataanna, Jokowi naros ka menteri-menteri na pikeun ngitung sacara akurat unggal kabijakan anu dicandak pikeun neken kasus Covid-19 sahingga palaksanaan na épéktip.

Pernyataan na ngarujuk kana palaksanaan Watesan Komunitas (PPKM), anu teu acan tiasa ngirangan tingkat pangiriman Covid-19. Cenah, palaksanaan kawijakan PPKM tacan dilaksanakeun sacara konsistén. “Dina pendapat abdi, kedah ati-ati, ékonomi turun, aya ékonomi PPKM turun. Sabenerna henteu kunanaon, salami Covid ogé turun. Tapi henteu,” saur Jokowi via saluran YouTube Sekretariat Présidén, Minggu (31 / 1/2021)


Memang, Jokowi nuluykeun, ayeuna teu aya rumus anu épéktip dina kaayaan Covid-19. Kawijakan nagara-nagara sanés anu parantos berhasil méréskeun kasus Covid-19 henteu kedah diterapkeun di Indonésia. Anjeunna ogé negeskeun yén bahkan nagara-nagara anu parantos nerapkeun karantina wilayah (lockdown) henteu kedah suksés dina neken panyebaran Covid-19. “Konci ogé éksponénsial,” saur Jokowi, ngarujuk kana paningkatan kasus Covid-19.

Dina kasempetan éta, Jokowi naros ka menteri-menteri na pikeun sacara ati-ati ngitung unggal kabijakan anu bakal dilakukeun pikeun ngirangan tingkat pangiriman Covid-19. “Numutkeun kuring, tingali deui, punten leres itung. Éta leres-leres diitung supados urang kéngingkeun rumus (leres), teu aya rumus standar, ”saur Jokowi. (kontan .co.id)—– Sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>