Published On: Rab, Feb 3rd, 2021

Isu Kudéta, Demokrat Ménta Moeldoko ulah janten beban pikeun Istana

Share This
Tags

Kapala Staff pikeun Présidén Jéndral TNI (Purn) Moeldoko. (ANTARA FOTOS / Akbar Nugroho Gumay)

Cicalengka —- sundanews.net Partai Demokrat naros ka Kepala Kantor Staf Présidén (KSP) Moeldoko supados henteu janten beban kana Istana Présidén Indonésia. Moeldoko disangka mangrupikeun pejabat pamaréntahan anu atos kalibet dina masalah kudéta partai anu ngagaduhan lambang Mercy

“Kalungguhanana salaku Kepala Staf Kepresidenan kedahna janten kontrol pikeun sacara ati-ati ngitung manuver sareng agendana anu cenah pribadi pikeun supados henteu janten beban ka Istana,” saur Wakil Badan Pamenang Pemilihan Demokrat (Bappilu), Kamhar Lakumani ka CNNIndonesia.com,

Salasa (2/2). Éta ogé, teraskeun Kahmar, salaku réspon kana pernyataan Moeldoko anu naroskeun yén tuduhan ka anjeunna henteu aya hubunganana sareng Présidén Indonesia Joko Widodo (Jokowi) sareng Istana. Numutkeun anjeunna, sesah henteu ngaitkeun hal ieu, kusabab posisi Moeldoko salaku KSP alami salaku salah sahiji jalma dina bunderan kakuatan Jokowi.

“Kalayan jabatanana, sesah henteu ngaitkeun sareng ngaitkeun Moeldoko sareng Istana. Moeldoko leres-leres ngartos jabatan éta,” saur Kamhar.

Anjeunna negaskeun yén Partai Démokrat DPP parantos ngalaksanakeun masalah jero upaya ngagulingkeun. Salaku tambahan, pihakna ogé parantos nyerat ka Istana pikeun nyungkeun klarifikasi ngeunaan dugaan keterlibatan Moeldoko.

“Partéy Démokrat parantos sacara resmi nyerat sareng naros ka Istana pikeun klarifikasi sahingga kasusna kedah diduruk. Kami bakal ngawas sareng ngantosan klarifikasi Istana,” saurna. Ngarespon pernyataan Moeldoko nanyakeun ka Ketua Umum Démokrat Agus Harimurti Yudhoono (AHY) salaku pamimpin ulah kabawa teuing (baper), Kamhar nekenkeun yén partéyna saleresna nyandak léngkah démokrasi.

Anjeunna ngajelaskeun, léngkah-léngkah anu dilakukeun ku AHY nyaéta ngundang masarakat pikeun ngalaksanakeun kakawasaan ogé ngawasa démokrasi. Émut, gerakan kudéta anu dituduhkeun dilakukeun ku jalma-jalma dina Istana Présidén. “Prakték sapertos kieu parantos kajantenan sareng épéktip dina ngabagi sareng nyandak kakuatan sababaraha parpol sapertos anu parantos kajantenan, anu pang anyarna nyaéta Partai Berkarya.

Ngeunteung éta, Partai Démokrat nyandak léngkah gancang pikeun nyegah pancegahan. Pak Moeldoko , anu teu kedah bosen sareng kalem., “saur Kamhar.

Sateuacanna, Senén (1/2), cenah aya sababaraha urut kader, kader sareng pejabat pamaréntah anu kalibet dina usaha ieu. Andi Arief, kapala Badan Unggul Pamilihan Parté Démokrat, teras ngajelaskeun yén tuduhan éta ditujukeun ka Moeldoko. Dina dinten anu sami, sore éta, Moeldoko ngajawab tuduhan éta. Anjeunna ogé nekenkeun, “Entong ngalakukeun sakedik istana. Dina hal ieu kuring ngingetan sakali deui, tong ngalakukeun sakedik di istana sareng ulah ngaganggu Pak Jokowi.”

Samentawis éta, ti luar Partai Démokrat, panitén politik Saiful Mujani nyarankeun yén Moeldoko mundur tina jabatanana di istana kusabab tuduhan polemil tina manuver ngalawan parpol. “Tapi sangu parantos janten bubur. Léngkah satria nyaéta Mr. Muldoko mundur ti KSP pikeun ngajagaan kehormatan kantor présidén sareng présidén nyalira,” Saiful dikutip nalika nyatakeun dina akun Twitter na @saiful_mujani, Salasa siang.

Saiful nyarios yén upami Moeldoko hoyong ngaganggu Demokrat internal, anjeunna kedah langsung ngiringan sareng mangaruhan kader sanés pikeun nyandak kapamimpinan. “Entong dina posisi sareng posisi kapala KSP pikeun ilubiung dina debat, bentrok kapentingan, ngajagi harkat jabatan présidén sareng présidén anu dilayananna,” saurna. Salajengna, upami Moeldoko henteu mundur tina jabatanana, anjeunna nyarankeun pikeun mundur.

“Ditarik deui tina opini anu henteu séhat yén présidén diintervensi internal ku pésta éta, urang Indonésia di luar parantos nyimpulkeun yén dina Présidén Jokowi otoriterisme parantos balik,” saur pangadeg lembaga survey SMRC bari nyinggung panaliti Indonésia ti Universitas Nasional Australia, Markus Mietzner . ( Cnn Indonesia ) —– sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>