Published On: Rab, Feb 3rd, 2021

Ust Tengku zulkarnain di panggil ,perkawis Kasus Abu Janda, Anjeunna nyuhunkeun di jadwakeun deui

Share This
Tags
Penceuramah , Dosén Tengku Zulkarnain (tengah). (ANTARA FOTOS / Rivan Awal Lingga

Cicalengka —- Sundanews.net
Dicarioskeun yén dosen Tengku Zulkarnain moal ngiringan pamariksaan ngeunaan pangakuan aktivis média sosial Permadi Arya alias Abu Janda dina tweet ‘Islam Religion Arrogant’ di Gedong Badan Penyelidik Pidana (Bareskrim) Polda dina Rebo (3/2) .

Kapala Biro Informasi Publik Polda Nasional (Karopenmas) Brigadir Jenderal Rusdi Hartono nyarios yén Tengku parantos negeskeun ka pulisi yén anjeunna teu aya dina dinten éta. “Éta leres (pamariksaan dijadwalkeun dinten ayeuna). Tapi anjeunna ngawartosan ka panyidik ​​yén anjeunna henteu tiasa hadir sabab anjeunna masih di Medan,” saur Rusdi nalika dikonfirmasi ku CNNIndonesia.com, Salasa (2/2) wengi.

Rusdi nyarios yén penyidik ​​bakal ngajadwalkeun deui pamariksaan Tengku Zul dina waktos engké. Nanging, anjeunna henteu tiasa nyarios langkung seueur perkawis waktos anu dijadwalkeun dina ngajadwalkeun ulang. “Badé dijadwalkeun deui,” saurna.

Penyidik ​​bakal nganggo pernyataan dosen pikeun mastikeun sababaraha pangakuan ti Abu Janda salami ujian sateuacanna, nyaéta dina Senén (1/2). Dina hal ieu, Abu Janda ngaku yén tweet ngeunaan Arogan Islam henteu ditujukeun ka umat Islam sacara umum. Anjeunna masihan kontéks tweet salaku réspon kana Ustaz Tengku Zul.

Numutkeun ka anjeunna, tweet éta dimaksudkeun pikeun ngajawab pernyataan Tengku Zul anu keuna kana kaangkuhan mayoritas ka minoritas, sabalikna. “Janten kuring parantos ngajelaskeun ka penyidik ​​yén tweet kuring anu ngajantenkeunana sibuk nyaéta waleran kuring ka Ustaz Tengku Zul,” saur Abu Janda saatos pamariksaan, Senén (1/2). “Nalika kuring nyarios sombong, sabab kuring ngaréspon tweet provokatif Teungku Zul nyarios yén minoritas di nagara ieu sombong ka mayoritas. Éta tempat kecap sombong kaluar,” tambahna.

Laporan pulisi ngeunaan kasus ieu didaptarkeun sareng nomer LP / B / 0056 / I / 2021 / Bareskrim tanggal 29 Januari 2021, anu ngalanggar hikmah lokal. “Islam mémang agama imigran ti Arab, agama asli Indonésia nyaéta Sundan Wiwitan, Kaharingan sareng sajabana hoyong disebat sombong, entong nginjak-injak kearifan lokal @awemany, “ceuk tweet via akun @ permadiaktivis1, Senén (25/1). (Cnn Indonesia) —– Sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>