Published On: Rab, Feb 3rd, 2021

Bupati Ciamis ngizinkeun Sekola Tatap Muka Buka Saat Zona Kuning

Share This
Tags
Bupati Ciamis Herdiat Sunarya (Foto: Dadang Hermansyah)

Cicalengka Sundanews.net .

Bupati Ciamis Herdiat Sunarya nyarios yén ayeuna anjeunna masih henteu acan wani muka sakola tatap muka. Kusabab, ditambahan kasus COVID-19 di Kabupaten Ciamis ayeuna masih luhur, dugi ka 30 kasus sadinten. Herdiat ogé ngartos yén sadaya tenaga kependidikan di Ciamis bosen sareng kaayaan ayeuna. Sadaya kagiatan diajar kedah dilaksanakeun sacara online di sadaya jenjang sakola.

“Unggal dinten teu aya kirang ti 30 jalma anu positip. Ciamis ayeuna aya di zona orange, jumlah total konfirmasi positip nyaéta 1.957 jalma. Kami henteu wani muka sakola tatap muka,” saur Herdiat saatos muka Sosialisasi Panata Pendidikan Awal Budak Sataun pikeun Sakola Pra-Sakola, di Ruang Sekretariat Ciamis, Salasa (2/2/2021).

Herdiat nyarios yén ayeuna pusat parantos ngalebetkeun kaputusan ngeunaan sakola sacara langsung pikeun masing-masing pamaréntahan daérah, kalayan sarat minimal yén zona konéng tiasa disanghareupan. “Ayeuna, Ciamis aya dina tingkat oranyeu sareng sanés sanés deui daérah beureum. Upami méncrang kana zona konéng, syukur urang bakal ngempelkeun héjo xona héjo. Sababaraha diijinkeun sabagéan sacara bertahap,” saur Herdiat.

Herdiat masihan conto yén di 1 kacamatan aya 8 désa, dimana aya 5 désa positip, sareng 3 désa zona héjo. Janten sakola-sakola di 3 kampung éta diidinan nyanghareupan. Engké kanggo kampung sanés nalika teu aya deui pasién anu positip, tangtosna tiasa dibuka laun-laun engké. Herdiat naros ka umum pikeun tetep disiplin dina ngalaksanakeun protokol kaséhatan.

Kusabab di Ciamis dugi ka ayeuna masih aya 357 jalma anu ngalaksanakeun isolasi mandiri, 23 jalma dirawat sareng 65 urang maot. Samentara éta, 1.535 jalma pulih. “Kanggo anu ngasingkeun diri, leres-leres perhatoskeunana. Upami teu aya pengawasan, bakal langkung seueur klaster kulawarga di Ciamis, ayeuna matak pikahariwangeun. Salaki ngirimkeun COVID-19 ka pamajikan sareng murangkalih malah kulawarga séjén. “saurna.(detik.news) —Sundanews.net .

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>