Published On: Rab, Feb 3rd, 2021

Anak buah Sri Mulyani mastikeun yén BLT Pagawe di Taun ieudi eweuhkeun

Share This
Tags
Kemenkeu mastikeun heunteu ngagolontorkeun anggaran BLT Pagawe gaji Rp5 juta kahandap dina taun 2021 ieu. Ilustrasi.

Cicalengka —- Sundanews.net .

Menteri Keuangan parantos mastikeun yén aranjeunna moal nyéépkeun anggaran pikeun nerapkeun Program Bantuan Tunai Langsung atanapi BLT pikeun padamel anu gaji di handap Rp 5 juta taun ayeuna. Jaminan ieu ditepikeun ku Kepala Biro Jasa Komunikasi sareng Informasi (KLI) alias juru carios Kamentrian Keuangan Rahayu Puspasari.

“Dina APBN 2021, henteu aya anggaran (BLT Buruh) sapertos kitu,” saur anjeunna ka CNNIndonesia, Salasa (2/2), Anjeunna nambahan yén kabijakan éta dicandak ku pamaréntah kusabab ékonomi domestik, anu diteken ku korona di 2020, parantos ningkat. Cenah, katingalina dina ningkatna kamekaran ékonomi sareng konsumsi publik.

Salaku tambahan, kaputusan ogé dicandak kusabab pamaréntah taun ayeuna ogé nyayogikeun seueur bantosan pikeun ngabantosan masarakat dina kaayaan tekanan ékonomi kusabab korona. “Pamaréntah ogé nyayogikeun dukungan pikeun subsidi bunga, panempatan dana, sareng anu sanésna supados aranjeunna usahana tiasa ngajalankeun deui sareng janten langkung saé, ogé para karyawanna,” saurna. Tinimbangan anu sanés, saur Puspa, taun ayeuna pamaréntah ngagaduhan prioritas dina nerapkeun program vaksinasi.

“Pamaréntah ogé ngagaduhan program panyalindungan sosial. Kami parantos nguatkeun éta tapi pikeun 40 persén handap, sapertos BLT, kartu dahareun dasar, BLT désa masih aya,” saurna. Sinyal distribusi BLT ka padamel anu gaduh gaji di handap Rp. 5 juta dieureunkeun taun ayeuna ti Menteri Tenaga Kerja Ida Fauziyah. Ida nyarios yén ieu dilakukeun kusabab anggaran subsidi gaji henteu dianggarkeun pikeun APBN 2021.

Hal ieu ditepikeun ku Ida ka média saatos nyaksian panandatanganan MoU antara Pusat Pengembangan Pelatihan Pekerjaan Medan (BBPLK) Direktorat Jénderal Binalattas sareng mitra, asosiasi / industri di BBPLK Medan, Sabtu (30/1). “Kami masih ngantosan, sanaos APBN 2021 henteu atos atos henteu dialokasikan. Engké, urang bakal ningali kumaha kaayaan ékonomi salajengna, tapi éta henteu dialokasikan dina APBN 2021,” saur Ida dina rékaman anu disebarkeun ku Biro Hubungan Masyarakat Tenaga Kerja. (uli / aug) —– Sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>