Published On: Rab, Feb 3rd, 2021

300 palayan parkir di Sumedang bakal ngengingkeun gaji Rp 1,5 juta per bulanna

Share This
Tags
Atang Sutarmo, Sekretaris Dishub Sumedang. (Kiki Andriana/Notif.id)

Cicalengka — Sundanews.net
Seueurna Sakiaran 300 tukang parkir di Kabupatén Sumedang parantos lolos seleksi janten tukang parkir langganan. Ratusan petugas parkir langganan bakal ditugaskeun ka sababaraha lokasi di Sumedang, sareng bakal nampi gaji sareng asuransi upami langganan parkir sacara resmi dilarapkeun.

Dumasar kana hasil rapat antara Pamaréntah Kabupatén Sumedang sareng DPRD Kabupatén Sumedang, petugas parkir bakal nampi gaji Rp 1,5 juta per bulan ditambah asuransi jiwa sareng asuransi kasihatan, “saur Sekretaris Dinas Perhubungan Kabupaten Sumedang, Atang Sutarno , di Sumedang, Senen, 1 Januari 2021.. Atang ngajelaskeun, ku panerapan sistem parkir langganan, moal aya deui petugas parkir anu ngempelkeun artos ti supir anu parkir dina sababaraha titik. Janten, cenah, bakal aya petugas anu ngawaskeunana


“Di pikahareupeun, petugas parkir kedah henteu kéngingkeun deui biaya, sareng upami aya petugas parkir anu ngeusi biaya, aya panerapan Perda, nyaéta Satpol PP, éta sanés otoritas urang deui,” saurna. Atang nambihan, pikeun pangawasanana pihakna parantos nyiapkeun perwira khusus. Numutkeun ka anjeunna, engké, saurang perwira bakal ngawasi 10 pangunjung parkir anu parantos direkrut ku Pamaréntah Kabupatén Sumedang.

Salaku tambahan, cenah, pikeun nerapkeun sistem parkir langganan parantos aya 300 palayan parkir sareng 20 pengawas. “Engké, aranjeunna bakal dibagi kana dua shif, nyaéta shift wengi sareng shift énjing. Sistem parkir langganan ieu kedahna dilaksanakeun sababna pikeun kaamanan, parkir ogé ayeuna kabur ku lalu lintas anu ngaganggu, “saur Atang.

Anjeunna ogé nambihan yén sistem parkir langganan bakalan diterapkeun pikeun ngirangan barang panjelmaan sareng pungutan ilegal di sajumlah poin di Kabupaten Sumedang. “Masalah parkirna henteu pasti, tapi upami aya parkir langganan, sadayana bakal diatur, kalebet éstétika sareng étika parkir,” saurna. (kia / mrb) — Sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>