Published On: Sel, Feb 2nd, 2021

Kasus Abu janda,pejabat Banses ngaluarkeun peurnyataan kuat, ninggali dina kalimatna

Share This
Tags
Permadi Arya atawa anu biasa disebat Abu Janda. Foto: Aristo Setiawan/JPNN.com

Cicalengka — Sundanews.net .
Barisan Ansor Multipurpose (Banser) ngaréspon tuduhan kasus ras anu ngalibetkeun SARA ku Permadi Arya alias Abu Janda ngalawan mantan komisaris Komnas HAM Natalius Pigai.

Wakil Kepala Unit Koordinasi Nasional (Wakasatkornas) Peta Banser Hasan Basri Sagala Abu Janda mangrupikeun inisiatif pribadi sareng sifatna pribadi. Teu aya hubunganana sareng Banser. “Pernyataan éta henteu ngagambarkeun lembaga Banser. Markas Angkatan Pertahanan Nasional ngahargaan prosés anu lumangsung sareng ngaharepkeun ngahontal hukum anu paling adil dina kasus anu ngalibatkeun Permadi Arya,” saur Hasan dina pernyataan di Jakarta, Sabtu (30/1).

Numutkeun ka Hasan, Banser ngahargaan prosés hukum dina kasus dugaan pidato benci sareng nuansa etnis, agama, ras sareng antar kelompok (SARA) ku Abu Janda, sareng ngaharepkeun yén éta tiasa gancang dibéréskeun kalayan kaputusan anu paling saé mungkin. Banser ogé ningali yén laporan Haris Pertama atas nami Ketua Umum Komite Nasional Pamuda Indonésia (KNPI) ka Unit Penyelidikan Pidana Markas Polda dinten Kemis (28/1), mangrupikeun bagian tina hak-hak warga anu dijagaan ku hukum. “Kusabab kitu, Angkatan Darat Nasional Polda Nasional ngahargaan léngkah ieu salaku bagian tina upaya ngajaga undang-undang sakumaha lumayan mungkin pikeun sadaya warga nagara Indonesia,” saur Hasan.


Hasan ngaku, Permadi Arya alias Abu Janda mémang parantos kacatet yén parantos ngiringan pendidikan sareng pelatihan Banser sakumaha anu parantos ditangtoskeun ku peraturan organisasi. Nanging, anjeunna ngingetkeun yén janten kader atanapi anggota Banser sanés ngan ukur ngeunaan kareueus nganggo baju seragam, tapi ogé kedah ngadukung tilu karakter, nyaéta amaliah (ibadah ritual), fikrah (cara mikir) sareng harakah (cara lakonan).

Hasan nyarios yén anu paling penting nyaéta moral, kataatan sareng patuh kana paréntah ka pamimpin luhur Banser, “Janten upami aya anu ngaku dirina Banser tapi sikepna henteu saluyu sareng prinsip ieu, henteu pantes pikeun nyebut dirina anggota Banser,” saur Hasan. Kusabab kitu, Hasan naros ka sadaya pihak pikeun ngajénkeun prinsip hak anu sami di payuneun hukum.

Anjeunna ogé naros ka pihak anu teu diidinan pikeun ngeureunkeun pernyataan anu berpotensi nganyenyeri sareng ngaganggu prosés hukum ngalawan Abu Janda. Satkornas Banser negeskeun nyatakeun yén éta ngadukung pulisi dina ngolah kasus ieu sareng ngaharepkeun aranjeunna tiasa bertindak sabisa mungkin. Hasan naroskeun yén résolusi kasus ieu dilaksanakeun sacara transparan sareng mandiri tanpa tekanan ti pihak mana waé. Ku cara kieu kaadilan bakal dihontal sareng hak-hak warga sateuacan hukum ogé bakal dijaga. “Satkornas Banser ogé siap ngabantosan Polri ngabéréskeun hal ieu pikeun réalisasi kaadilan pikeun sadaya warga nagara,” saur Hasan bari negeskeun yén Banser ngajénkeun nilai-nilai keragaman di Indonésia. (Antara / jpnn) — Jajang J Sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>