Published On: Sen, Feb 1st, 2021

Budaya 4 sasihan anu ngandung di Tasik Malaya

Share This
Tags
kp balong Pageur Ageung Tasik Malaya ( Dedi wahyudi )

Cicalengka — Sundanews.net .

Kampung Balanongan Desa pagersari Kec. Pager ageng Kab Tasikmalaya
Kampung Balanongan masih nyepeung jeng make seni budaya Sunda anu keunteul tingawitan budaya opat sasihan kakandungan dugi ngaruat saweran jeng mandi kembang anu kuduh dibanjurken di jalan anu ngolecer parapatan jeng sagala kasenian Sunda tarampil calung jeng nu lain tebisa di itung ku jari lengen dugi reporter sundanews. net Dedi Wahyudi

Urang Sunda asli teapaleun ngaran hiji hiji kasanian Sunda ngan calung reog we anu masih apaleun, Didin tokoh pamuda kampung Balanongan nyaritaken jeng mere nyaho aya acara dikampung na poe mingon kaping 24 Januari 2021 sukuran adi beuteungna Sri Sutini pamajikan na Lili Rosali anak na ma Ooh mitoha Didin susunnan acara anu dibejakeun ka reporter sundanews. net

nyaeta sukuran Sri Sutini pamajikan nana Lili Rosali keur kakandungan opat sasihan rek sukuran jeng hajat gede – gedean make adat Sunda tingawitan potram dahar bareunga make daun cau ditepas imah nepi ka pangajian saweran tatangga sakampung Balanongan daratang ningali jeng rek moro saweran duit ti kaluarga Sri jeng Lili mitoha jeng kolot Sri jeng Lili nyawer keun duit kanu ningali jeng nurekmoro duit dugi jiga lauk dibalong kerlapar dialungan daharen parebut jeng sili benyek teu beda kitu.

Padahal Ma Ooh incu na ngestilu tapi ayena rek boga incu deui nu ka opat keur di kandung keuneh ku minantu na Sri rasanyaah ka nu jadi anu minantu Ma Ooh jeng anak na lain lancek jeng adi kandung Lili ngadukung nu jadi indung sukuran adi beteung

jeng rek ningalikeun ka urang Sunda kaluarga Ma. Ooh masih keneh mika cinta jeng mika nyaah kana budaya Sunda. Peting na malam senen kaping 24 Januari 2021 kaluarga kampung Balanongan ngayakeun hiburan calung tingawitan tabuh 19 bada Isa dugi tabuh 00 eta calung jeng nulain engesan nana dages peuting
reporter Sunda news. net nga liputan dugi kawengi tabu 01 dinteun senen enjing – enjing nembe beres .— Dedi wahyudi S.n (Sundanews.net)

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>