Published On: Kam, Jan 21st, 2021

Komjen Listyo Hoyong ulah aya tilang ,tiket Polisi Lalu Lintas di jalan

Share This
Tags
komjen Listyo Sigit

Cicalengka — Sundanews.net . Calon pikeun Pimpinan Komisaris Jénderal Polda Nasional Indonésia (Kapolri) Listyo Sigit Prabowo ngaharepkeun yén pulisi lalu lintas (Polantas) anu angkat ka lapangan henteu mekeul tikét / nilang di jalan deui , kapangguna kendaraan bermotor dina waktu anu bakal kasorang.

Numutkeun anjeunna, ieu mangrupikeun hiji parobihan anu diarepkeunna nalika janten Kapolri Nasional sahingga pulisi lalu lintas di lapangan tiasa langkung fokus kana pangaturan aliran lalu lintas.

Ka hareupna, kuring miharep yén anggota patalimarga badé turun di lapangan teras ngatur patalimarga anu ayeuna macét bari henteu kedah ngalakukeun tilang. Kami ngarepkeun ieu bakal janten ikon parobihan paripolah Polda, khususna di sektor jasa unit payun, nyaéta anggota kami dina pangunjung, “saur Listyo dina tés anu pas sareng pantes di Komisi III DPRD Indonésia, Kompleks Parlemén, Senayan, Jakarta Rebo (20/1)

Listyo ngajelaskeun, mékanisme tikét bakal laun-laun dirobah janten panerapan Hukum Lalu Lintas Elektronik atanapi Éléktronik (e-TLE).

Listyo nyatakeun yén léngkah ieu bakal dilakukeun pikeun nyingkahan panyimpangan tanaga poténsial nalika ngalaksanakeun tugas di lapangan . “Utamana dina séktor lalu lintas, urang laun-laun bakal maju mékanisme penegak hukum dumasar éléktronik atanapi e-TLE. “Tujuanna pikeun ngirangan prosés pamilihan pikeun nyingkahan kalainan nalika anggota ngalaksanakeun prosésna,” saurna.

Listyo ngaharepkeun yén panerapan sistem e-TLE disebarkeun merata pikeun ngatur patalimarga. Numutkeun ka anjeunna, ka hareupna moal aya deui pameuntasan langsung di jalan ku anggota pulisi.

Salian ti masalah Pulisi Lalu Lintas, Listyo Sigit ogé nyarios yén anjeunna ngagaduhan 16 program prioritas nalika kapilih. Numutkeun anjeunna, 16 program prioritas bakal dilaksanakeun dina tilu tahap.


“Ngeunaan 16 program prioritas ieu, urang bakal dilaksanakeun sacara bertahap ngalangkungan timeline pikeun netepkeun rencana aksi, udagan, sareng implementasi anu dibagi kana tilu tahap, nyaéta tahap kahiji 100 dinten ti saprak kuring diangkat janten Kapolri, tahap kadua 2021-2022, sareng tahap katilu 2023-2024,” Ceuk Listyo.

Program prioritas Listyo kalebet tata kelembagaan, parobihan sistem sareng metode organisasi, ngajantenkeun SDM (SDM) Polda Nasional dina jaman Polda 4.0, parobihan téknologi pulisi modéren, ningkatkeun kinerja ngajaga kaamanan sareng katertiban umum, ningkatkeun kinerja panegak hukum, nguatkeun Dukungan pulisi dina nanganan Covid-19, ogé pamulihan ékonomi nasional.

Program prioritas salajengna nyaéta mastikeun kaamanan program prioritas nasional, nguatkeun penanganan konflik sosial, ningkatkeun kualitas palayanan publik Polri.

Liputan 4 , Sundanews.net . Komjen -listyo-hoyong- henteu-Aya – polantas – nilangan -di- jalan — Jajang Jamaludin S.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>