Published On: Sab, Jan 16th, 2021

Cekcok Ormas Hercules jeung Wakapolres Sumedang di Lokasi Beuncana Cimanggung

Share This
Tags
lokasi teumpat kajadian musibah longsor cimanggung Andri andriyana S.n

Cicalengka — Sundanews.net.
Bentrok lumangsung antara Kapolri Sumedang, Komisaris Polisi Rita Suwadi sareng Ketua Umum Gerakan Masyarakat Indonésia Anyar (GRIB) organisasi sosial, Hercules Rozario Marcal di lokasi Pos Komando Bersama pikeun Pengelolaan Bencana Longsor Cimanggung, Kabupatén Sumedang, Jawa Barat, Kemis, 15 Januari soré.

Dina waktos éta, Hercules Raziorio sumping pas sareng kunjungan Menteri Koordinator Pengembangan Manusa sareng Budaya, Muhadjir Effendy,
Nanging, di jalan, Hercules diperingatkeun ku Komisaris Polisi Rita Suwadi supados henteu rame sareng henteu ngadeukeutan daérah bencana longsor.

“Kuring nyayogikeun bantosan, nganggo artos pribadi, kuring Jawa Barat,” saur Hercules nalika ngagorowok ka Rita Suwadi. “Anjeun henteu milari panggung, anjeun milari panggung, kami anak bangsa, kami ngagaduhan hak anu sami,” saur anggota GRIB anu sanés ka Rita Suwadi.

Samentawis éta, Wakil Pimpinan Polda Sumedang, Komisaris Polisi Rita Suwadi ogé Wakil Panglima Krisis Insiden, nyarios yén organisasi massal GRIB anu jumlahna sakitar 200 urang hoyong masihan bantosan pikeun korban longsor, sareng maksa aranjeunna lebet ka pos bencana gabungan. Nanging, saur anjeunna, kadatanganana na sami sareng kunjungan Menteri Koordinator Pembangunan Manusia sareng Budaya, Muhadjir Effendy.

Numutkeun ka anjeunna, tindakan anu ditangtoskeun ieu dilakukeun kusabab Kabupaten Sumedang ngalaksanakeun Penegakan Watesan Kana Kegiatan Komunitas (PPKM) ti 11 dugi ka 25 Januari 2021. Janten, Rita nuluykeun, pelanggaran protokol kaséhatan kedah ditata sacara pageuh, kalebet balaréa kusabab aranjeunna rentan pisan kana panyebaran kovid-19.

“Peta teguh ieu dilakukeun pikeun ngadisiplin masarakat dina ngalaksanakeun protokol kaséhatan Covid-19,” saur Rita Suwadi di lokasi éta. Salaku tambahan, saur Wakil Kapala Polda, di tempat musibah, kendaraan sareng personil anu tiasa beroperasi di daérah longsor mangrupikeun anggota pasukan tugas manajemén bencana. “Ieu pikeun kaamanan urang babarengan. Apalagi kaayaan lokasi bencana longsor masih rawan langkung longsor sareng henteu ngahalangan Pasukan Tugas anu ngalaksanakeun évakuasi korban, “saurna. Sateuacanna, saur Rita

pihakna parantos ngawartosan aranjeunna yén sadaya bantosan sosial ditampi di Kantor Kacamatan Cimanggung sacara terpusat kanggo dirékam teras diangkut ku kendaraan logistik ka pos manajemen musibah longsor Cimanggung. Nanging, saur Rita, aranjeunna henteu nampi inpormasi ieu. “Nalika dibéré inpormasi, aranjeunna bahkan ngancam badé ngalaporkeunana ka Présidén Joko Widodo, ka Pulisi Nasional, sareng Kapolri Daerah Jawa Barat,” saurna. Rita nambihan

pihakna meredih ka saha waé anu badé nyayogikeun bantosan sosial pikeun korban bencana longsor Cimanggung pikeun dikirimkeun di Kantor Kacamatan Cimanggung. “Ieu mangrupikeun kabijakan anu parantos ditangtoskeun pikeun kelancaran operasi sareng kaamanan,” saur Rita Suwadi.Notif Indonesia (kia / mrb) — Sundanews.nett (Andri Andriyana)

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>