Published On: Kam, Jan 14th, 2021

DPR Menta Kemenkes Transparan Soal Efek Samping Vaksin Covid – 19

Share This
Tags
Ilustri Gambar vaksin covid – 19

Cicalengaka, — Sundanews.net . Anggota Komisi IX DPR RI Saleh Partaonan Daulay menta Kameunterian Kasehatan nganyosialisasikeun program vaksinasi virus corona (Covid – 19) sing eunya- eunya. dina ngenaan jenis Vaksin , rentang waktos vaksinasi, dugi ka efek sampingna.

Omongan ieu didugikeun Saleh ngeurespon leungkah Badan Pengawas Obat dan Makanan (BPOM) anu tos reusmi ngaluarkeun ijin ngagunakeun darurot atwa emergency use authorization (EUA) vaksin Covid-19 asal parusahaan China, Sinovac pada hari ini, Senin (11/1).

“Kemenkes tetap kudu ngalakukeun sosialisasi anu eunya- eunya perkawis program vaksinasi, ngawitan tina jenis-jenis vaksin, metode ngalaksanakeunna sepertos kumha, Iraha wae kudu di suntikna, kaasup EUA kedah dilaporkeun ka masyarakat jeung dampak atawa geujala anu bakal karaos saba’da di vaksinasi dina bentuk KIPI,” Saur Saleh ka CNNIndonesia.com, Senin (11/1).

Anjeunna ngareup BPOM oge teueuap mere kajeulasan anu rinci kan eta vaksin Covid-19 merek nusanesna dina poe hareup. mung Kemenkes anu peryogi mere loba informasiinformasi ka publik.

“Ieu kan masih Sinovac, anu dibutuhkeunn loba, perusahaan anu bakal gawe bareung bakal loba, BPOM kedah ngalakukeun pambuktian anu serius independen,” sasauran Ketua DPP PAN eta.

Lamun, anggota Komisi IX DPR RI Muchamad Nabil Haroen nyatakeun lengkah BPOM ngluarkeun EUA vaksin Covid-19 buatan Sinovac peunting kanggo proses vaksinasi di Indonesia.— Jajang Jamaludin S.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>