Published On: Kam, Jan 14th, 2021

📜 Kisah NYATA hiji Dokter saentos i’tikaf di mesjid 3 dinteun

Share This
Tags
ilustrasi ” Kalikatur doktor “

Cicalengka — sundanews.net . KISAH Nyata anu inspiratif di Bandung .

Ti saprak balik ti itikaf di masjid salami tilu dinten sareng jamaah da’wah, Dokter Agus parantos janten jalma anu bénten. Saeutik-saeutik Allah, sakedik ku Nabi Allah. Cara anjeunna tuang sareng bobo oge robah bénten, anjeunna nyarios yén nyaéta cara Nabi saw. alaihi wasallam bobo.

Ternyata, pangalaman itikaf sareng diajar di mesjid leres-leres kagumna. Aya sumanget anyar. Tapi anjeunna ogé langkung seueur mikirkeun. Anjeunna sok émut kana kecap-kecap anu diucapkeun ku amir jamaah. “Pangubaran henteu tiasa diubaran, nyaéta Allah anu nyageurkeun.

Obat moal tiasa nyageurkeun lamun heunteu aya kudhrot Allah, kusabab sunnatullah. Sedengkeun Allah nyageurkeun, teu aya pangaruhna ku ubar. Allah tiasa nyageurkeun ku ubar atanapi bahkan tanpa ubar. Anu nyageurkeun sanés ubar, nyaéta Allah anu nyageurkeun, Anjeunna ogé ngémutan, éta sanés ngan ukur ubar, bahkan dokter henteu ngagaduhan usaha pikeun ngubaranana. Anu masihan penyembuhan nyaéta Allah.

Saprak harita, sateuacan mariksa pasiénna, anjeunna sok naroskeun. “Sateuacan sumping ka dieu, naha anjeun ngagaduhan ijin ti Allah?” atanapi “Naha anjeun parantos ngadoakeun pangobatan pikeun Gusti?atanapi “Naha anjeun parantos ngalaporkeun ka Allah heula?

Upami waleranna henteu acan (kaseueuran henteu acan), anjeunna naros ka pasién kanggo nyandak cai wudhu, sareng ngadoa dua rakaat dina rohangan anu disayogikeun, Upami masihan ubar, anjeunna ogé maréntahkeun kalimat anu sami. “Pangubaran henteu tiasa nyageurkeun, Gusti anu nyageurkeun. Nanging, milarian pangubaran mangrupikeun sunnah Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam sareng salaku usaha sareng sunnatullah, sahingga Allah hoyong nyageurkeun “

Éta sakti! seueur pasién pulih.Upami diparios ku élmu médis, kasempetan na pikeun séhat ampir teu aya, nalika dipasihan terapi “Pasti” anu anjeunna pasihkeun, anjeunna bakal séhat. Sakali aya pasién anu humandeuar nyeri, anjeunna naros ka jalma éta. Kanggo dua solat rakaat (nyungkeun dihapunten sareng nyungkeun panyembuhan ti Allah), nalika pasién réngsé sholat, pasién langsung ngaraos séhat sareng henteu milari perlakuan.

Rudi, asisténna naros, naha anjeunna langsung cageur? Dr. Agus nyarios, bisa jadi sumber tina kanyeri aya dina haté, haté anu gersang sabab jauh ti Gusti Allah. Pangaruh sanésna nyaéta anu sabar sumping ka bumi anu bahagia sareng bahagia. Kusabab anjeunna sanés ngan ukur dirawat sacara fisik, tapi pipikiranana ogé dirawat. Haté séhat, ngajantenkeun anjeun kuat awak. Sareng ubar anu paling hadé pikeun jantung nyaéta Dzikir, Al-Quran, Wudu, Sholat, Doa sareng tawakal ka Allah.

Aya saurang pasién anu ngalaman masalah jantung sareng peryogi dibedah. Salain ti “yakin”, anjeunna ogé ngajarkeun cara hirup Nabi Muhammad. Pasén dipénta latihan ngan ukur hiji sunnah, nyaéta sunnah bobo. Sateuacan bobo pikeun wudhu, upami anjeun tiasa solat dua rakaat, solat, dzikir, tutup aurat anjeun, posisi anu leres nyaéta kiblat, sareng awak anjeun ngajungkiring ka katuhu.

Saminggu sanggeusna, pasién diriksa. Alhamdulillah, teu kedah dioperasi. Allah parantos maparin kasembuhan ka anjeunna. Aya ogé pasién anu ngagaduhan masalah ginjal. Anjeunna naros ka pasién pikeun ngalaksanakeun sunnah tuangeun sareng sunnah di WC. Dahar linggih dina sunnah sahingga posisi awak sacara otomatis ngabagi lambung janten 3 (hawa, tuangeun, sareng cai). Teras kiih ku linggih dina sunnah, nyéépkeun cikiih anu nyéépkeun ku ngabéréskeun tikoro 3 kali, masagi, sareng ngumbah bersih.

Saminggu sanggeusna, nalika anjeunna dipariksa, tétéla yén Allah masihan penyembuhan pikeun jalma ieu. Rudi gaduh protés sakedik. Kusabab ngalibetkeun Allah, pasiénna jarang bulak-balik sareng résiko ngirangan penghasilanana. Tapi Dr. Agus nyarios yén rezeki mangrupikeun urusan Gusti. Sareng anjeunna ngajawab ku kalimat anu sami sareng éditor anu sanés, yén “Nyeri pasén henteu tiasa nyayogikeun rezeki, nyaéta Allah anu masihan rezeki. Allah ogé tiasa nyandak rezeki tanpa ngalangkungan panyakit pasién .

Genep bulan engké saurang pasién anu parantos cageur sabab anjeunna dipenta pikeun ngadoa ku anjeunna, sumping ka klinik, ngahaturkeun nuhun, sareng ngahajakeun ngundang dokter sareng asisténna pikeun Umrah bulan payun. Dr. Agus teras nyauran Rudi lebet ka rohangan. Nyatana, anjeunna terang yén Rudi hoyong: milari Umrah sakali. Tapi waktos ieu anjeunna hoyong naroskeun ka anjeunna langsung. “Rudi, gentlemen ieu ngondang kami pikeun umroh bulan payun, anjeun kersa?” Rudi henteu némbalan, tapi panonna hérang, cipanonna siga anu badé murag cai soca “Sateuacan ngawaler, abdi hoyong solat, sir,” saurna lemes. Anjeunna ngado’a salami-lami, sigana ieu do’a na anu pangsohorna ‘.

Lalaunan, anjeun tiasa nguping anjeunna nangis dina solat Janten mugia carita anu dibagikeun ageung seueur manpaatna, …… carita leres ……… .. Dr. Agus Thosin, SpJP (Spesialis Kapal Jantung sareng Getih) prakték di RSAI Bandung — Jajang Jamaludin S.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>