Published On: Rab, Jan 13th, 2021

Ribka Tjiptaning, jalmi kahiji anu nolak Vaksin di Indonesia

Share This
Tags
Anggota DPR RI dari Fraksi PDI perjuangan Ribka Tjiptaning Proletariati. (CNN Indonesia/Gilang Fauzi)

Cicalengka– sundanews.net. Anggota DPR Komisi IX Ti Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan (PDI-P) Ribka tjiptaning proletariati nyieun hiji pernyataan kontroversial dileubeut rapat gawe Komisi IX dina poe Salasa (12/1). Rapat eta dihadiri ku Menteri Kasehatan ( Menkes ) Budi Gunadi Sadikin, Kapala BPOM Penny Lukito, jeung Direktur PT Bio Farma (Persero) Honesti Basyir.

Ribka Negaskeun yen anjeunna nolak divaksin covid-19. anjeunna mengaku mendingan milih mayar denda katimbang dijeksi vaksin covid -19.

“Kadua, lamun misalkan persoalan vaksin ,abdi teuteup moal daek divaksin sok sanajan dugi ka yuswa 63 taun masih bisa divaksin, pribados kan geus 63 taun yeuh. Misalna hidup di DKI Jakarta sakabeh anak incu teh menang sangsi atawa deunda Rp5 juta mendingan abdi mayar kana eta denda,” Saur anjeunna di jero rapat eta.

Ribka ngisyaratkeun masih ngaragukeun vaksin covid-19. ngaca tina pangalaman sajumlah vaksin lainna, anu justru ngajadikeun jalmi lumpuh dugi ka maot. Misalna, vaksin antipolio ngakibatkeun sajumlah jalmi lumpuh di Sukabumi jeung vaksin kaki gajah di Majalaya ngakibatkeun 12 jalmi maot .

“Abdi anu kahiji nyeubut Abdi anu kahiji nolak vaksin. sok sanajan dipaksa peulanggaran HAM teu menang maksa kitu,” saurna.

Salain nolak vaksin, manehna oge ngaluarkeun peurnyataan keras lainna nyaeta :

Bisnis Swab di RS

Ribka ngungkapkeun sacara lugas ngeunaan komersialisasi atawa bisnis tes swab covid-19 di rumah sakit. Pasalna, anjeunna menang tes swab dipatok ku harga anu beda- beda satiap rumah sakit.

anjeunna nyontokeun salah sahiji rumah sakit swasta di Jakarta Pusat matok biaya tarif tes swab saageung Rp3,5 juta hasil tesna 3 dinteun. Seudeungkeun, keur hasil tes swab dina waktu sapoe hargana di naekeun 2 kali lipeut nyaeta Rp6,5 juta.

Bari,anjeunna ngalakukeun tes swab di salah sahii klinik hargana ngan saukur Rp900 ribu. “Ieu patokanna naha memang lila pamariksaan atawa memang sabab duitna,” Saurna “Anu narima vaksin belum teuntu jadi kebal covid-19”

Anjeunna merepeuseun ka Menkes supaya satiap fasilitasjeung palayanan kasehatan, hususn anu aya kakaitan jeung covid-19 heunteu dijadikeun ajang bisnis. anjeunna ngaku ngahawatirkeun komersialisasi ieu teuteurasan kana fasilitas jeung layanan kasehatan nusanesna, sepertos vaksin covid-19, APD, obat, jeung sajabana

“Abdi ngan saukur ngingeutan ka menteri negara ulah bisnis jeung rakyat, Ulah weh. bade alasan naon wae pokokna mah ulah, Abdi eungke anu paling Gandeng masalahkeun eta ” Saurna.( CNN Indonesia) — Jajang Jamaludin S.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>