Published On: Sel, Jan 12th, 2021

‘STOP’ Eureunkeun NGagali Taneuh Lingkar Nagreg, Sa euncan Aya MUsibah GEude

Share This
Tags
lokasi galian Taneuh nagreg

Cicalengka — Sundanews.net . – Kagiatan galian taneuh, kesik di wilayah Nagreg deukeut jeung wilayah pamukiman,galian taneuh lingkar Nagreg anu dikawatirkeun nyandak dampak goreng kana kahirupan peunduduk anu deukeut jeung tempat nambang eta

Hariwang pohara dek usum Halodo ( Kebul Taneuh ka pangguna jalan ) atawa Hujan Komo Anu bisa ngajadikeun LOngsor ,Banjir jeung sajabana, soalana eta gunung manfaatna geude pisan, komo ngenaan usum halodo heunteu kabayang kebulna eta kumaha? … ieu anu di dugikeun ku Tokoh pamuda anu alim di sebutkeun Namina waktos dihubungi ka bumina 25 juli 2020

Pa Nanang salaku Kapala Desa Nagreg nyaurkeun “ Abdi mung ngadameulkeun hungkul surat rekom supados prosudural perijinan peulaksanaan kagiatan galian Taneuh Durung Pabeasan supados dijugjug ku perusahan eta ka dinas dinas anu aya pakuat kaitna,” Saurna .Teras ngenaan distribusi ka warga sakitar anu deukeut jeung tempat galian,  saurna aya ti perusahan eta teh

Padahal heunteu teubih tina tempat galian , hiji tina sababaraha galian taneuh aya anu deukeut pisan jeung pamukiman warga, anu aya di Kampung Cibeunuer, Desa Nagreg, Kecamatan Nagreg, Kabupaten Bandung.

Miris sedih teu bisa kumaha Nu jadi rahayat leutik mah, Naha pamarentah dinas- dinas sateumpat anu aya hubungan beut ngijinan, da lamun geus kajadian Banjir atawa longsormah jiga nu kamari tgl 09 / 01 / 2021 di kampung Bojong Kondang, Desa Cihanjuang, Kacamatan Cimanggung, Kabupaten Sumedang, Jawa Barat , Anu korban lain warga / masyarakt wungkul,tapi bisa- bisa jeung Aparatur pamarentah oge,Naha kudu nungguan heula aya Musibah neumbe Di kaji / di tindak Tegask ka eta pengeumbang atawa parusahaan , — Jajang Jamaludin S.n ” Sundanews.net “

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>