Published On: Sen, Jan 11th, 2021

Sing nyaah ka Diri jeung Alam Dunya ” Kang asep si Motivator Runtah Sajatina “

Share This
Tags
UPK / sakola runtah cilengkrang kab Bandung

Cicalengka — Sundanews.net . Sosok kang Asep Anu Heunteu liren – Liren merjuangkeun ngasosialisasikeun,Mere nyaho ka batur yen Runtah teh lain Musibah Tapi Beurkah bisa ngahasilkeun Rupiah, sanes ngan saukur dongeng atawa obrolan ieu kag asep ngalola sampah tos taunan,tempat anu di anggo milah sampah sareung sakola ieu oge anu saawalna mah tempat runtah anu pohara rujit,geuleuh jeung keueung

Kampung Inspirasi anu tempatna di RW 17 Kalurahan Jati endah, Kacamatan Cilengkrang, Kabupaten Bandung ngagaduhan tempat anu digunakeun husus kanggo ngolah runtah ti warga sakitarna,anu jumlahna teh 580 Keluarga satiap KK na.

Nanjeurna kampung inspirasi ieu ti taun 2015, anu di luluguan ku H.Wawan,Istrina sareung kg Asep sopian. Lembur ieu ngagaduhan nami Unit Pengelolaan Kebersihan (UPK) Mandiri III. unit ieu,mung di kalola ku hiji padamel, namina kang Asep Sopian. Ngolahna runtah di lembur Jati Baru, kabupaten Bandung, tiasa ngajanteunkeun inspirasi kanggo lembur nu sanesna.

Ku katekunan kasabaran anjeunna sareung eta tempat runtah di peulihara janteun tempat anu ngeunaheun,bahkan runtah anu tadina ngabugbrug,numpuk ayenamah janteun berkah kanggo anjeunna , bahkan Saur Anjeunna Perjuangan Anjeunna sareung keluargana, Murang kalihna anu tadina di poyok janteun bulian babaturanna ; Bapakna tukang runtah poyok Babaturanna, Ayenamah sabalikna, Boro anu deukeut anu jauh oge nyalampeurkeun nyuhunkeun ajaran / didikan ti anjeunna kanggo ngalola Runtah.

Sanes ti kampung ,lembur anu cakeut wungkul anu jauh oge ngiring ngarojong kana eta cara pangalolaan runtah, Kang Asep sopian heunteu lepas tina Mentor anjeunna anu ngadidik anjeuna tina eta ngalola runtah nyaeta H.wawan, Rasa sukur anu sok di ucapkeun ku anjeunna heunteu pernah ngeluh, Nyaeta ; ALHAMDULILLAH RENGSE SOK SANAOS LUNGSE

Hatur nuhun Pa H.Wawan ,Kang Asep Parantos janteun Conto pikeun urang sadayana, Seueurna musibah banjir di Januari 2021 ieu, longsor jeung sajabana pasti aya sabab,sabab ieu anu kudu ku urang di perhatikeun, di teangan sababna (— Jajang Jamaludin /S.n )

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>