Published On: Ming, Jan 10th, 2021

Gubernur JaBar ‘ Kang Emil ,Bupati Sumedang Kang Dony jeung menteri sosial ‘ibu Tri Risma Harini nempo ka lokasi longsor Cikondang Cimanggung

Share This
Tags
lokasi longsor Cimanggung sumedang ( Parakanmuncang ) Gambar Asep Rias

Cicalengka — Sundanews.net Minggu 10/ 01 / 2021 Gubernur Jabar Ridwan Kamil sareung ti polda jabar,Basarnas oge rengrengan aparatur pamarentah sateumpat nempo ,nenjo ka lokasi kajadian longsor anu aya di Desa Cihanjuang Kacamatan Cimanggung Kabupaten Sumedang Jawa barat,

korbanna warga seueur pisan nyakitu deui tim anu nyalameutkeun jadi korban kusabab aya longsor susulan di antawisna orba Bapak Danramil Cimanggung, Bapak Kapten Inf H.Setio Pribadi, Bapak Yedi (Kasi BPBD Sumedang) jeung Bapak Suhanda (Kasi Trantib Kecamatan Cimanggung).

Semoga almarhum husnul khotimah. Amin YRA sabab na teh tos aya kajanteunan longsor di Dusun Bojong kondang Desa Cihanjuang Kecamatan Cimanggung Kabupaten Sumedang, Sabtu (9/1) sakitaran jam 15.30 WIB.

18 imah warga anu keuna longsor ka haji. kamungkinan warga anu ka ruang longsor 8 jalmi. Nah Ba”da magrib Tim anu bade mengevakuasi turun ka tempat kajadian. Sakitaran jam 19.00 WIB, kajadian lah longsor nyusul / kadua anu ngeunaan warga jeung Tim Evakuasi, Sakitaran jam 22 an.

Tim Evakuasi jeung BPBD Sumedang, Basarnas, sarta Polres jeung Kodim 0610 Sumedang, neuraskeun milarian korban jeung nyalameutkeun korban anu salameut , hasilna diantawisna :- 3 jalmi salameut ( cilaka parah);- 11 jalmi ngantunkeun (1 MP Kacamatan Cimanggung, 1 Kasi BPBD Sumedang, 1 Staf Basarnas, 1 Danramil Cimanggung, jeung 7 warga masyarakat. sateuacanna aya 15 jalmi / warga anu salameut ( cilaka enteng)

Nyelameutkeun korban longsor kadua. Saentos korban anu bisa disalameutkeun heunteu aya deui, Jam 01.20 WIB milarian areung ngaevakuasi dilirenkeun heula dugi ka enjing – di lanjutkeun enjingna

Dina poe anu bareungan Gubernur JaBar ‘ Kang Emil ,Bupati Sumedang Kang Dony jeung menteri sosial ‘ibu Tri Risma Harini nempo ka lokasi longsor Cikondang Cimanggung eta — Asep Rias S.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>