Published On: Rab, Des 30th, 2020

FPI Nganilai Kaputusan Pamarentah sabagian Pangalihan Isu Kasus di tembakna 6 Anggota Laskar

Share This
Tags
Menko Polhukam Mahfud MD ngumumkeun larangan aktivitas jeung kagiatan FPI, di itung poe ayena, Rebo 30 Desember 2020. ( layar YouTube / Kemenko Polhukam)

Cicalengka — sundanews.net

Dina konferensi pers anu di gelar tadi Reb0, 30 Desember 2020, Menteri Koordinator Bidang Politik, Hukum, jeung Kaamanan (Menko Polhukam), Mahfud MD, ngumumkeun yen pamarentah resmi ngalarang kagiatan Front Pembela Islam ( fpi ).Panglarang eta dikaluarkeun ngalangkungan surat kaputusan salarea, anu ditekeun sajumlah kamenterian/ lembaga jeung kalakuna dina tanggal 30 Desember 2020.

ngabandungan kaputusan ieu, pihak fpi entos ngaliris pernyataan anu resmi di rangkum jadi sababaraha poin “Bahwa Kaputusan salarea pamarentah ngalangkungan genap Instansi, Pamerintah nurut sudut pandangan saolah olah pangalihan issue dan obstruction of justice ( ngahalang-halangan dina neangan kaadilan) tina paristiwa anu di bunuh 6 anggota Front Pembela Islam jeung bentuk kadzaliman anu nyata ka rakyat sorangan,” tulis Fpi, ditulis PORTAL JEMBER tina cariosan pers Fpi, poe Rebo, 30 Desember 2020.

Salain eta, Fpi oge nganilai kaputusan teh mangrupikeun palanggaran kana Konstitusi Pasal 28E ayat (3) UUD 1945, Pasal 24 Undang-Undang No. 39 Taun 1999 anu ngabahas HAM jeung kaputusan Mahkamah Konstitusi 82/PPU-XI/2013.

” Eta Hak pikeun dikaitkeun mangrupikeun Hak asasi Manusa anu ngan ukur tiasa dikirangan lamun aya dina kaayaan darurat ‘Jelasna –sundanews.net / Jajang Jamaludin S.n

 

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>