Published On: Sen, Des 28th, 2020

Tilu kabutuhan Nutrisi kanggo Pertumbuhan Otak Anak

Share This
Tags
Tempat les bioala ( photo zahra attaqiyyah )

Cicalengka, sundanews.net — 

Konci kanggo pertumbuhan otak anu optimal nyaeta aya di asupan dahareun anu di konsumsi ku budak . Aya tilu nutrisi anu penting kanggo pertumbuhan otak anak anu optimal.

Dokter Rita Ramayulis ngajelaskeun sel-sel otak teras dibentuk dina yuswa masih leutik. Pertumbuhan sel-sel ieu ngabutuhkeun nutrisi anu bergizi.” Otak kedah dibere gizi anu sae supados kasehatan jeung emosi anak oge sae,” saur ibu Rita dina waktos virtual Bebelac, sabaraha waktu kamari

1. Asam amino

Protein asam amino penting kanggo pertumbuhan sel-sel enggal kanggo otak. Kabutuhan asam amino anu cukup bakal ngadameul otak berkembang sampurna sahingga Anak bisa jadi pribadi anu sehat jeung cerdas.

“Protein asam amino dibutuhkeun kanggo ngabentuk sel enggal jeung saraf- sarafna anu dibangun sadeumikian rupa sahingga anak bisa menyerap palajaran, menyimpeun memori, jeung ngahadapi depresi,” tutur Ibu Rita.

Protein asam amino dikenal oge jeung sebutan asam lemak omega-3 jeung omega-6 anu seeur kakandung dina lauk anu ayalemakan seperti lauk sarden, salmon, jeung tuna.

2. Zat besi

Otak oge ngabutuhkeun asupan zat besi kanggo pertumbuhan anu optimal. Zat besi berfungsi kanggo ngirimkeun oksigen jeung sari eumameun kana otak jeung saluruh anggahota awak.

Zat besi seueur di kandung dina tuangeun hewani sepeurtos unggas jeung jeung daging beureum

3. Prebiotik

Prebiotik merupikeun eumameum kanggo bakteri sae anu hirup di leubeut awak manusia, terutamina saluran pancernaan. Prebiotik bakal ngadamel bakteri sae tumbuh berkembang ngajalankeun fungsina sae pisan.

sok sanaos produksina dina saluran pancernaan, prebiotik manfaat kanggo otak. Pasalna, saluran cerna anu sae bakal ngirimkeun nutrisi kana otak.

“Kesehatan otak ditunjang kasehatan pancernaan. anu saling ngaruhan ka anak. Aaya komunikasi dua arah antara otak jeung pancernaan,” Saur Rita.

Prebiotik seueur kapendak di leubeut serat dina sayuran, buah-buahan, umbi-umbian.

leubeutna eumameun anu ngandung tilu nutrisi penting ieu kanggo pertumbuhan otak anu optimal kanggo anak.— Jajang jamaludin S.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>