Published On: Sen, Des 21st, 2020

lembur Urang jadi tempat Runtah ,Can aya solusi ti pamarentah satempat ( ci bodas cicalengka)

Share This
Tags

Cicalengka – sundanews.net

Numpukna Runtah Di kampung Tenjolaya,kec.Cicalengka kab Bandung, anu tos ngabudaya masyarakat miceun dimana wae katambih teu acan ayana solusi ti pamarentah satempat,boh desa / kacamatanna / instansi nu lain, di cicalengka ayana cakeut pamakaman( Makam bina muda) ka gawirna walungan cibodas, ieu numpukna runtah sanes ti warga desa tenjolaya wungkul,tapi ti warga desa lain oge miceun runtahna kadinya saur tukang miceun runtah anu sok di bayar ku warga tenjolaya

Tapi anehna pamarentah sateumpat tos sababaraha taun can menang solusina sangkan miceun runtah teh ulah kadinya,kumargi 1, kasehatan warga 2, cakeut pamakaman 3, kahandapna Gawir walungan cibodas. kumaha lamun longsor sareung ngajanteunkeun sabab banjir akibat Hujan ageung,

Ti salah sahiji warga tenjolaya kantos ngobrolkeun sareung milari jalan kaluarna tina ayana eta sampah ka lurah tenjolaya,pas kaleureusan lurahna aya nuju ngobrol jeung Rw malingping enggal, pas deuih ngobrolkeun kabersihan runtah,obrolan lurah jeung eta warga dina obrolan teh ” heuuh da kumha nya soalna anu miceun runtah teh lain warga urang Wungkul ” Bahkan basa jembatan cikopo teu acan di pageur+ di jagaan mah sok ngalung2keun runtah ka walungan jembatan cikopo oge “dugikeun ka lurah sok nugaskeun miwarang jalmi kanggo ngajagaan di jembatan eta,Saur Lurah Tenjolaya

Bahkan kantos warga tenjolaya teh masihan terang ka pak camat Cicalengka Via W.a ngintunkeun gambar- gambar runtah anu numpuk di kampung tenjolaya, pak Camat ngabalz kana w.a Eta warga, saur pak Caman Hatur nuhun eungke bade di tinjau ka lokasi sareung jajaranna,

dugi Kakiwari ieu runtatah anu aya di kampung tenjolaya,( Cakeut Makam ,Gawir ci bodas )kadon nambihan Numpuk, Masyarakatan tenjolaya nyuhunkeun Pamarentah sateumpat sareung pamarentah pusat saenggalna milarian solusi kanggo nu ngelola sampahna,sareung Sampahna, kumargi kanggo kasehatan urang ,Ulah di antosan eta runtah dugi ka tumpuk sareung kajanteunn bancana Alam .

padahal Saur tokoh kampung inspiratif nyaeta H. wawan oge kg asep anu aya di Cilengkrang kab bandung,runtah teh sanes musibah tapi berkah tina berkah eta tiasa jadi Rupiah,asal Urang kersa ngahiji jeung runtah bisa ngalolana,anu paling pokok/ penting urang kedah tiasa ngarobih pola pangemutna masing- masing jalmi, Sundanews.net – Andri Andriyana S.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>