Published On: Sel, Des 8th, 2020

warta- warta Asing nyorot kana Bentrokna Polisi jeung FPI

Share This
Tags
photo ; Bentengsumber.com

Cicalengka – undanews.net

Sajumlah media asing nyorot kana bentrok dina kajadiana antara polisi jeung massa anu ngadukung Front Pembela Islam (FPI) di jalan Tol Jakarta-Cikampek KM 50 poe Senin(7/12) waktu sahur,aya korban 6 jalmi dina eta kajadian

Stasion televisi jeung radio Amerika Serikat, Voice of America (VOA) nuliskeun artikel Indonesian Police Kill Supporters of Hardline Cleric in Jakarta Highway Clash.

Di leubeut artikelna, VOA ngawawancarai juru wicara pingpinan FPI Rizieq Shihab, Munarman anu nganggap yeun anu maot geunap urang peundukung kelompokna eta mangrupikeun “Peumbunuhan di saluareun hukum” anu dilakukeun Polri.

Selain VOA, situs beurita asal Singapura, Channel News Asia jeung koran Straits Times, oge ngabeuritakeun hal sarupa. Kadua media itu nyorot kanu maot 6 pendukung FPI dina bentrokan jeung polisi.

Samantara eta, stasion televisi bahasa Arab jeung Inggris anu berbasis di Doha, Qatar, Al Jazeera, kantor berita Associated Press, jeung koran New York Times, oge ngaliput bentrok antara pandukung Rizieq Shihab jeung polisi teh, ” Kajadian bentrokna teh sakitaran 03’00 WIB poe seunen “

Awalmulana kajadian teh waktu panyidik kapolisian menang beja tina peurihal siap2na massa anu bakal ngawal pamariksaanna habib Rizieq di Polda.

Terus Polisi oge nyalidiki jeung mastikeun informasi eta teh. Sajumlah patugas polisi ngagunakeun mobil Polda Metro Jaya nguntit kandaraan anu Dikira merupikeun pangikutna Habib Rizieq,

sajajalan polisi nguntit mobil eta, tiba-tiba kandaraan patugas dieureunkeun teras dipepet ku massa anu dikira pangikut Habib Rizieq.

Polisi terasa ngaku diserang ngagunakeun sanjata api jeung sanjata tajam sahingga kapaksa aparat ngalakukeun tindakan teugeus ku nembak deui massa teh,alasanna kanggo ngalindungi diri .(rds/dea) ( CNN Indonesia ) — Jajang Jamaludin S.N

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>