Published On: Sen, Des 7th, 2020

Bentrok Polisi jeung Peundukung Habib Riziq Sihab, geunap Jalmi Ngantunkeun

Share This
Tags
Gamabaran photo

Cicalengka, Sundanews.net  — Aparat polisi bentrok jeung simpatisan / pendukung pentolan Front Pembela Islam (FPI) Rizieq Shihab di wilayah Cikampek, Senen (7/12). seeurna 6 jalmi orang ngantunkeun dina bentrok ieu teh.

readyviewed “Tadi enjing sakitaran jam 00.30 WIB di Jalan Tol Jakarta Cikampek, KM 50 tos kajanteunan bentrok  anggota Polri jeung FBI Anu nuju ngalaksanakeun tugas nyilidiki anu hubungan sareung rencana pamariksaan Habib Riziq Shihab anu dijadwalkeun langsung hari ieu jam 10. 00 WIB,” saur Kapolda Metro Jaya Irjen Fadil Imran.

Fadil nyebatkeun mah,Massa Anu bentrok jeung patugas nyaeta massa anu ngawal pamariksaan Habib Riziq. Massa anu aya dina leubeut kandaraan,waktos polisi nuturkeun kandaraan anu di sangka nyaeta pangikutna Habib Riziq Sihab,patugas di peupeut terus diserang menggunakan senjata api,jeung sanjata nu lainna,” saur Fadil.

“Anggota  anu ngarasa ka ancam kasalamutan jiwana kusabab diseurang terus  ngalakukeun tindakan teugas terukur ka kelompok anu diduga pengikut MRS. anu ngantunkeu dunya seueurna 6 jalmi,”tambahna kapisah

Wakil Sekretaris Umum Front Pembela Islam (FPI) Aziz Yanuar nyaroiskeun bahwa rombongan kandaraan anu nyandak pentolan Front Pembela Islam (FPI) Rizieq Shihab sareung kaluargana sempeut dihalangan,jeung ditembaki ku jalmi anu heunteu dikenal (JHK) di sajalan jalan Tol ti Jakarta, Senin (6/12) subuh tadi.

“Nyatana beunar aya paristiwa panghadangan, panembakan ka rombongan IB HRS [Imam Besar Habib Rizieq Shihab] sareung kaluargana sarta peunculikan ka 6 jalmi laskar pengawal IB,” Saur Aziz kepada CNNIndonesia.com, Senin (7/12).

Aziz ngajeulaskan kronologi kajadian eta dimimitian pas Habib Riziq sareung keuluargana bade angkat ka acara pangajian subuh khusus keuluarga inti di daerah anu heunteu disebutkeun namina dina waktos senen (7/12) waktu wengi.

Di saleubeut peurjalanan nuju lokasi, abringan Habib Riziq ngadadak dihalangan ku jalma2 anu heunteu di kenal. anjeunna nyangka ieu teh jalmi- jalmi anu mangrupikeun sabahagian tina operasi anu nutur-nutur kanggo nyilakakeun Habib Riziq.

” para preman anu ngalaksanakeun operasi teh ngahadang jeung ngeluarkeun tembakan ka laskar pengawal keluarga,” kata Aziz.(dis/wis) – CNN Indonesia.- Jajang Jamaludin S.N

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>